NRK Meny
Normal

Kan de endelig få førsteplass?

Eivind Rølles og Christian Ingebrigtsen har kommet på andreplass i MGP tre ganger tidligere. Nå håper de Nora Foss Al-Jabri vil bringe dem helt til topps i konkurransen.

Eivind Rølles, Nora Foss Al-Jabri og Christian Ingebrigtsen

Eivind Rølles, Nora Foss Al-Jabri og Christian Ingebrigtsen på plass på Ørland.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

I kveld står 15 år gamle Nora Foss Al-Jabri på scenen på Ørland foran 3000 spente publikummere, og rundt én million tv-seere. NRK.no møtte henne etter sceneprøvene fredag kveld.

Femtenåringen var bemerkelsesverdig avslappet til nettopp å ha stått på MGP-scenen for første gang.

– Nora er mye mer rolig enn det jeg var, da jeg var med i MGP sist, ler Christian Ingebrigtsen, som har skrevet låten «Somewhere Beautiful» sammen med Eivind Rølles.

Tre andreplasser

Christian Ingebrigtsen, Torstein Sødal og Eivind Rølles

I 2008 kom Torstein Sødal på andreplass i MGP med en låt av Christian Ingebrigtsen og Eivind Rølles.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

De to låtskriverne har en imponerende CV, både i musikkbransjen generelt, og i Melodi Grand Prix-sammenheng. I tillegg til å ha oppnådd stor suksess med bandene The Monroes og A1, har de også gjort seg bemerket som låtskrivere.

I MGP har de vært delaktige i seks bidrag, der tre av låtene har endt på andreplass. Dermed burde det jo friste litt å vinne konkurransen?

– Altså, vi tar gjerne en andreplass til vi, sier Rølles avvæpnende.

– Når vi skriver låter, handler det først og fremst om hva som kan funke best mulig for den vi skriver for, hvordan vi kan få den stemmen til å skinne best mulig, slik at artisten kan få vist seg frem, ikke hvor høyt låten kan komme i konkurransen, supplerer Christian Ingebrigtsen.

Selvsikker av favorittstempel

Likevel syns trioen det er gøy å være en av forhåndsfavorittene i den første delfinalen.

– Jeg syns det er skikkelig kult, sier Nora.

– Det at folk har troen på låten, gjør at jeg blir mer selvsikker, og at jeg begynner å tro at jeg kan gjøre det bra.

Da Dagbladet anmeldte årets MGP-låter ga de «Somewhere Beatutiful» terningkast 5, mens Nettavisen slo til med en sekser.

– Jeg tror kanskje det er den første sekseren jeg har fått i hele mitt liv, ler Ingebrigtsen.

– Men nå må jeg jo spise mine egne ord om at et terningkast ikke betyr noe som helst. Jeg må innrømme at det var veldig gøy å få terningkast seks.

Sterke konkurrenter

Nora Foss Al-Jabri

Nora Foss Al-Jabri gleder seg til å opptre i MGP.

Foto: NRK/Dinamo

Ingen av de tre tør å ta seieren på forskudd.

– Jeg har jo vært med i MGP noen ganger, og dette er den første delfinalen jeg er med i der jeg ikke tenker «åh, er jeg virkelig nødt til å høre den låten en gang til?». Alle artistene gjør sin greie, og det er mye bra. Dette er rett og slett en veldig sterk delfinale, sier Ingebrigtsen.

Nå gjenstår det å velge riktig kjole, å få konfettien til å falle på riktig sted, (under prøvene fikk Nora så mye konfetti i munnen at hun ikke klarte å synge), og å gi full trykk under sendingen i kveld.

– Jeg kjenner ikke presset i det hele tatt. Jeg skal bare gå på scenen og gjøre det jeg kan, så får det gå som det går, avslutter Nora Foss Al-Jabri.

Disse artistene konkurrerer mot hverandre i kveldens delfinale:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.