Hva betyr spørsmålstegnet?

To MGP-artister får en ekstra mulighet til å sikre seg en finaleplass via Siste Sjanse i Sarpsborg. De vet det bare ikke selv ennå!

Per Sundnes under MGP-delfinalen i Bodø
Foto: Skjermdump: NRK

I delfinalene i MGP kvalifiserer de to artistene med flest stemmer seg direkte til finalen, mens nummer tre og fire får en ny mulighet i "Siste Sjanse" som arrangeres i Sarpsborg lørdag 30. januar.
Les: Disse gikk videre i Ørland
Les: Disse gikk videre i Bodø

Får en ny sjanse

Men to artister til får også en ny mulighet. De to beste femteplassene, det vil si de to femteplassene med størst prosentandel av stemmene i sin respektive delfinale, får nemlig en ny sjanse i Sarpsborg.

Dette vil si at enten Lene Alexandra, Johnny Hide eller Elisabeth Carew fra Ørland, og Skanksters, Tommine Harket eller Hanne Hausand fra Bodø kan få sjansen igjen, i kamp med den beste femteplassen fra Skien nå på lørdag.

Vet ingenting

NRK går ikke ut med rekkefølgen på plasseringen til artistene, det vil si at man kun vet hvem som har de to låtene med flest stemmer, og de to som har havnet på tredje og fjerdeplass. Utover dette er artistene uvitende om plasseringen de har fått. Det vil derfor bli en stor overraskelse for de to artistene som får en ny sjanse.

Ordknapp prosjektleder

Leif-Åge Reme

MGP-prosjektleder Leif-Åge Reme vil ikke si noe om stemmingen til nå.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

En ordknapp MGP-prosjektleder, Leif-Åge Reme, vil verken si noe om antall stemmer som har kommet inn til nå, forskjeller mellom artister, eller om om det har vært gjevnt.

- Vi gir ikke ut tall på dette, forklarer han.

Men når det gjelder de to som får en ny mulighet, blir han litt mer snakkesalig.

- Jeg gleder meg kjempemye til å formidle videre hvem som får en ny mulighet i Siste Sjanse, og har et godt håp om at de blir veldig glade, forteller han.

- Det er alltid koselig å kunne overbringe gode nyheter, så dette blir gøy!

Hvem de to siste artistene blir, offentliggjøres her på nrk.no mandag 25. januar klokken 12.00.

Siste Sjanse vil bli gjennomført som i fjor, der to og to låter "duellerer" mot hverandre, og vinneren av hver duell går videre til en ny duell, før man tilslutt står igjen med to artister som får stille i finalen i Oslo spektrum den 6. februar.

Les: Alt om Melodi Grand Prix

Hvem tror du får de to siste plassene? Og hvem går videre fra den siste delfinalen i Skien? Si din mening her: