Didrik Solli-Tangen

Operasangeren Didrik Solli-Tangen MGP-debuterer med en kraftfull låt komponert av Fredrik Kempe!

Didrik Solli-Tangen
Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK

Hør en smakebit av sangen her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Det blir flott å opptre for et stort publikum. Jeg føler meg privilegert som får lov til å være med i MGP sammen med alle disse kjente artistene, sier Didrik Solli-Tangen.

22-åringen fra Heistad utenfor Porsgrunn fjernsynsdebuterte tidligere i høst, da han framførte stykket «Torna a Surriento» under årets TV-aksjon.

Mange TV-seerne fikk med seg opptredenen til den unge tenoren, som vanligvis er elev ved det prestisjetunge musikkonservatoriet Barratt Due i Oslo. ESC-vinneren Alexander Rybak er også elev ved denne skolen.

Turnerte i USA

Solli-Tangen kommmer fra et musikalsk hjem, og det var faren som i sin tid oppmuntret ham til å ta sangtimer. I 2004 begynte han å gå i lære hos sanglærer Anders Vangen, og de to har gjort en rekke konserter sammen.

Opp gjennom årene har Didrik mottatt stipender fra blant annet Norsk Tipping og Torhild Staahlen. Han har også turnert i USA i regi av Kulturentusiastene og New York Opera Society, og sunget for publikum i amerikanske storbyer som Chicago og Washington.

I Melodi Grand Prix skal Didrik framføre en kraftfull ballade skrevet av de erfarne låtsnekkerne Hanne Sørvaag og Fredrik Kempe. Sistnevnte er selv operasanger og popartist, og har tidligere skrevet bøttevis med låter til den svenske melodifestivalen.

Didrik selv understreker at han ikke går inn i MGP med kjempeambisjoner om å sikre topplassering på pallen:

- Jeg har ikke en sterk konkurransefølelse på dette, men ser på MGP som en kjempemulighet til å vise meg fram, forklarer Didrik til NRK.no.

My Heart is Yours
Framføres av Didrik Solli-Tangen
Tekst og melodi: Hanne Sørvaag og Fredrik Kempe

Didrik Solli-Tangen

Didrik med finalesug i blikket!

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK