Dette er Rybak-effekten!

Aldri har så mange sendt inn låtforslag til MGP. - Det er klart Alexander Rybak har hatt en effekt på folk, sier programleder Per Sundnes.

Per Sundnes
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Innsendte låtforslag til MGP 2010

Plassproblemer hos MGP-ledelsen.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Den 1. september gikk fristen for innsending av låtforslag til MGP 2010 ut, og prosjektleder Leif-Åge Reme har for lengst gitt opp å holde orden på kontoret som er overfylt av innsendte bidrag. Aldri før har NRK mottatt så mange låter.

- Er det Rybak-effekten vi ser her?

- Det er nok det. Alexander Rybak har vist hva det vil si å slå til i Melodi Grand Prix, og hvor mye det kan bety for en artist å være med i MGP. Jeg tror det sitter mange låtskrivere der ute og tenker at det rett og slett ville være for dumt å ikke prøve seg nå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ny Alexander?

MGP-brev
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Denne uken starter jobben med å katalogisere de innsendte bidragene – mange timer med gjennomlytting gjenstår før man får en oversikt over materialet.

- Brevene kommer fra hele landet, og jeg er veldig spent på å se hvem som har sendt inn bidrag. Det er fantastisk at så mange har sendt inn, og nå hviler et stort ansvar på oss som skal lytte oss gjennom dette.

Prosjektlederen anslår at de har fått inn omlag 1000 låter til årets MGP, noe som er nesten dobbelt så mange som vanlig. Han lover at alle som har sendt inn vil få svar, men at det vil ta tid å gå igjennom alt. Og han tror det er en sjanse for at det kan befinne seg en ny Alexander Rybak i søkerbunken.

- Ja, hvorfor ikke? Med så mange innsendte bidrag, er det statistisk sett gode muligheter for å finne en ny Alexander.

Lang ønskeliste

Per Sundnes

- Jeg er kjempeglad over at så mange har sendt inn bidrag, sier MGP-general Per Sundnes.

Foto: Hege Bakkken Riise / NRK

Programleder Per Sundnes er storfornøyd over pågangen, og forteller om en merkbar økning i MGP-interessen rundt om i landet. Sundnes har allerede gjort seg opp mange tanker om hva han håper befinner seg i bunken.

- Jeg har en lang ønskeliste. Jeg håper vi får en bit av bergensbølgen, litt kald elektronika fra Tromsø og kanskje det hardeste harde; noe skikkelig hard rock.

- Men vil noen kunne nå like langt som Alexander Rybak har gjort?

- Ja, det vil de. Men det er klart det skal godt gjøres å matche den suksessen. Det jeg kan garantere er at vi i NRK og Dinamo skal lage en kjempefest, resten må artistene stå for selv. Alexanders suksess er utrolig for ham, men det jeg opptatt av er at MGP blir et bra program. Da holder det ikke med én Alexander, vi må ha 21 bra bidrag. Og så er det viktig at artistene som er med har det artig på tur, understreker han.

- Mitt fokus er Melodi Grand Prix ikke den internasjonale finalen, den internasjonale er allerede i gode hender.

Hvilke låtskrivere og artister skulle DU ønske at blir med i MGP 2010? Si din mening her: