Alexander Rybak

Alexander har vunnet priser for sin sang, sitt fiolinspill og sitt skuespill. Nå vil han vinne selveste MGP!

Alexander Rybak
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Alexander Rybak (22) bor på Nesodden utenfor Oslo og er til tross for sin unge alder en stigende stjerne både innen musikk og teater.

Velkvalifisert

Han har spilt fiolin og piano siden han var fem år gammel og i tillegg synger han og komponerer sin egen musikk. Alexanders store musikalske forbilder er Sting, Beatles og Mozart.

Alexander Rybak

Alexander med fela

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Alexander har blant annet opptrådt sammen med Arve Tellefsen, Morten Harket, Stephen Ackles og Knutsen & Ludvigsen. I 2004 mottok han Anders Jahres kulturpris. Høsten 2005 uroppførte han fiolinkonserten Musica Avventurosa av den unge komponisten Daniel Thornhills. Stykket ble fremført sammen med orkestret Ung Symfoni foran et stort publikum i Korskirken i Bergen. Høsten 2006 vant han talentkonkurransen Kjempesjansen på NRK.

Alexander hadde rollen som felespilleren i Oslo Nye Teaters oppsetning av Spelemann på taket i 2007. For sin innsats i denne rollen ble han belønnet med Heddaprisen. Alexander spiller også den felespillende sigøyneren Levi i den kommende filmen Yohan. Barnevandreren, som har premiere høsten 2009.

”Fairytale”

Tekst og melodi er skrevet av Alexander Rybakk, som både synger og spiller fele når han fremfører ”Fairytale” i Melodi Grand Prix.

”Fairytale” er en sterk og fartsfylt melodi som er inspirert av folketoner, en låt som er litt Per Spellemann-aktig i en moderne innpakning. Teksten bygger på en sann historie med et klassisk kjærlighetsperspektiv. Det handler om en ung gutt som velger bort sin store kjærlighet, han vil i stedet være en vellystig kvinneforfører og livsnyter - en riktig Don Juan. Men han angrer forferdelig på sitt valg, og ønsker seg sin kjære tilbake.