NRK Meny
Normal

– Deilig å komme i gang

MALMØ (NRK.NO): Margaret Berger hadde sin aller første prøve i Eurovision Song Contest i Malmø i dag. NRK.no ble med på forberedelsene backstage, se video her.

Margaret Berger

Margaret Berger synger 'I Feed You My Love' under prøvene i Malmø torsdag.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

NRK.no dekker Eurovision Song Contest i Malmø
Foto: NRK

Torsdag om en uke står Margaret Berger; Norges representant i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix, på scenen i Malmø og skal konkurrere om finaleplass i den store eurovisjonsfinalen lørdag 18. mai.

I går kveld ankom hun og resten av den norske delegasjonen Malmø, og i dag hadde de sin aller første prøve i Malmø Arena.

På torsdag venter 10.000 publikummere i salen og opp mot 100 millioner TV-seere, men før den tid er det mye som skal på plass.

Kostymer, lys, lyd, kameravinkler og sceneshow må finjusteres og spisses slik at alle de til sammen 39 artistene gjør en best mulig prestasjon i løpet av de tre minuttene de har til rådighet. Felles for dem alle er at de maks får være seks personer på scenen og at all vokal må fremføres live.

Artistene skal gjennom to sceneprøver og tre generalprøver før de opptrer på TV. NRK.no ble med Margaret da hun hadde sin første prøve torsdag ettermiddag, se hvordan det gikk her:

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

NRK.no ble med på forberedelsene da Margaret Berger hadde sin første prøve i Malmø. (Foto/redigering: Arnstein Dybvik, NRK)

NB! Får du ikke sett videoen her i artikkelen - klikk her for å komme til Youtube.

(Foto/redigering: Arnstein Dybvik/NRK)

– Jekker alt opp

– Det var veldig deilig å komme i gang, men fortsatt gjenstår mye, sier Berger til NRK.no etter prøvene.

Små endringer er gjort i forhold til den norske finalen, naglene på kjolen er byttet ut med krystaller, tre korister er med opp på scenen i tillegg til trommis Axel Tidemann og koreografien er spisset litt til.

– Det merkes at ESC er enda større enn MGP, og vi har et ønske om å jekke alt opp litt, forklarer Berger.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

– Småplukk i forhold til Rybak

Margaret Berger og Mattias Carlsson

Margaret Berger får instruksjon fra assistant director Mattias Carlsson i SVT.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Stian Malme er sjef for den norske delegasjonen i Malmø. Han er godt fornøyd både med hva Margaret og koristene leverte, og av SVT, som produserer sendingen.

– Det er ikke alltid vi er så fornøyd etter første prøve, forteller han.

– Nå har både NRK og SVT fått litt hjemmelekse til neste gang og det skal vi sette oss ned og se på. SVT skal bli enda bedre på kameragangen, og selv må vi venne oss til kameravinkler og hvordan vi presenterer oss selv. Nå skal vi øve og øve til det sitter i ryggraden.

Likevel understreker han at det bare er snakk om små justeringer.

– Da vi var i Moskva med Alexander Rybak var ingenting likt i første og andre prøve – vi måtte forandre alt. Likevel endte vi opp med å vinne. Nå skal vi bare gjøre finjusteringer, så vi har et helt annet utgangspunkt.

Lørdag har Margaret Berger sin andre prøve i Malmø og torsdag 16. mai står hun på scenen i den andre av de to semifinalene.

Alt om: Eurovision Song Contest