Semifinale i Alta, Bodø og Bergen og en ”siste sjanse” i Oslo før selve finalen. Dette er nyhetene i året utgave av Melodi Grand Prix. Aldri før har det blitt satset så stort på MGP som det gjøres i år.

Jostein Pedersen mener det nye kvalifiseringssystemet med semifinaler og en "siste sjanse" er spennende. (Foto: NRK/Anne Liv Ekroll)
- Dette er veldig moro. Det er første gang vi gjør dette i Norge, men i Sverige har denne modellen blitt brukt i mange år, forklarer Jostein Pedersen.
Noen vil kanskje erindre at vi har hatt noe lignende i Norge tidligere, men ekspertene i NRK mener dette ikke kan sammenlignes med årets satsing, fordi det den gang kun var snakk om små delfinaler.
To går videre
Årets semifinalesystem fungerer på den måten at de to beste i hver semifinale går direkte videre til finalen, mens nummer tre og fire går til en såkalt ”siste sjanse” som arrangeres i Oslo Spektrum dagen før finalen. Av de seks som får en sjanse til, går to til finalen. Dermed vil åtte finalister stå på scenen i Oslo den 4. februar.
MGP-kommentatoren mener semifinalene bringer flere positive aspekter med seg.
- For det første får vi dratt dette litt ut av Oslo-gryta, slik at vi får vist litt av landet vårt. Bare se her i Alta. Her bor det 17.-18.000 mennesker og så fyller de Finnmarkshallen med 3.000 mennesker. Det er like mange som det pleier å være i Oslo det, sier en oppglødd Jostein Pedersen.
- Folk går ikke lei
Og han tror ikke at interessen for MGP skal kjølne selv om man får fem TV-sendinger i stedet for en.
- Nei, Melodi Grand Prix er noe av det mest sette på TV. Jeg tror folk vil ha dette, de går nok ikke lei. Jeg gleder meg i hvert fall masse!