Ylva Fjestad vant Femund junior

Det har gått gnistrende fort for juniorløperne i Femundløpet. Vinneren brukte ett døgn på løpet. Ylva Fjestad gikk først ut fra Røros og kom først tilbake.

Ylva Fjestad

VINNER: Ylva Fjestad vant juniorklassen, og ble første løper i mål i Femundløpet 2017.

​10.45 fredag formiddag startet Ylva Fjestad fra Ottestad ut fra Røros. Hun var første løper ut i sporet i årets Femundløp og satte standarden for juniorløpet.

10.13 lørdag formiddag tas Ylva Fjestad imot som norgesmester og vinner av juniorklassen i Femundløpet 2017. Så vidt over ett døgn har hun brukt på de 200 kilometerne som utgjør juniorklassen.

– Det har vært en kjempefin opplevelse, sier hun.

Smilet strekker seg fra øre til øre.

Tett i toppen

Ella Aasheim Kjøsnes

JAGET: Ella Aasheim Kjøsnes kom 15 minutter etter vinneren i mål.

Fjestad har leda løpet hele veien, noen få minutter foran Ella Aasheim Kjøsnes fra Røros. Også Ole Bekkos har ligget tett på. Og selv om Vaar Brennodden Budal og Iver Kolstad har jaget etter dem, så ble det disse tre som tok medaljene.

– Jeg måtte kjøre så fort jeg kunne for å prøve å ta igjen Ylva, men jeg klarte det ikke helt, sier Ella Aasheim Kjøsnes.

Hun passerte målstreken ca. 15 minutter etter konkurrenten. Det er hennes andre andreplass i løpet.

– Jeg hadde jo hatt mer lyst til å vinne, sier hun med et smil.

Fem minutter senere kom Ola Bekkos tilbake til Røros og sikret tredjeplassen foran Vaar Brennodden Budal.