Vindmøllestorm mot ordfører

Ordføreren i Østre Toten møter en storm av kritikk etter at han meldte seg inn i aksjonen mot vindmøllepark i Skreifjella. Dette er et valgkamputspill som ikke er samlende, mener opposisjonen.

Fakkeltog på Toten

I desember var det fakkeltog mot en vindmøllepark i Skreifjella.

Foto: privat

Flere politiske partier i Østre Toten kommer med sterk kritikk av ordfører Hans Seierstad fra Senterpartiet, som har meldt seg inn i aksjonen mot vindmøllepark i Skreifjella.

Karin Jansen

Karin Jansen (SV) er skuffa over at ordfører Hans Seierstad har meldt seg inn i aksjonen mot vindmøllepark.

Foto: Dag Kessel / NRK

– Jeg må jo si jeg ble litt skuffa da jeg så dette her. Men så tenkte jeg at det er valgår i år, og da er visst det meste tillatt. Men jeg synes, med respekt å melde, at han burde holde seg for god til dette, sier Karin Jansen, kommunestyrerepresentant for SV i Østre Toten.

Etterlyser mer ytringsfrihet

I desember var det fakkeltog mot de omstridte planene om en vindmøllepark i Skreifjella. Det var da det ble kjent at ordføreren hadde meldt seg inn i aksjonen "Åsens venner" som både er imot vindmølleparken og at det skal lages en konsekvensutredning.

SV etterlyser nå mer ytringsfrihet i bygda.

– Det er svært få som har våget å si eller skrive noe offentlig etter folkemøtet på Skreia. Det er en aggressivitet nå som gjør at folk kvier seg for å si sin mening, mener Jansen.

Hun får støtte fra Kjetil Bakke, som sitter i Arbeiderpartiets gruppe i kommunestyret.

– Jeg ble overraska over at Seierstad som ordfører går ut og tar et standpunkt før ting er utredet, sier Bakke.

SE VIDEO FRA AKSJONEN:

Video Fakkeltog mot vindmøller

– Jeg får energi på Totenåsen

Men det er også andre i bygda som nå krever mer åpenhet for alternative synspunkter. En av dem er gårdbruker Per Odd Gjestvang.

– Jeg synes det er overraskende og skuffende at ordføreren tar et standpunkt så tidlig i prosessen. Hvis man nå går ut og sier at man er for vindmøller på prinsipielt grunnlag, så vil det bli opplevd som en provokasjon i flere miljøer, sier Gjestvang.

 Ordfører i Østre Toten, Hans Seierstad

Ordfører Hans Seierstad benekter at dette er et valgkamputspill.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Ordfører Hans Seierstad sier at han kommer til å gå inn for en konsekvensutredning. Dermed er han altså uenig med aksjonen "Åsens venner" som han har meldt seg inn i.

– Jeg har på ingen måte tatt fullstendig parti med de som er klart motstandere mot vindmøller på Totenåsen. Men per i dag så vil ikke jeg gå inn for at det skal bygges vindmøller der. Jeg bruker Totenåsen mye og får påfyll av energi der, sier Seierstad.

Han benekter at dette er et valgkamputspill.