Trekker ikke invitasjonen

Holocaustfornekteren og forfatteren David Irving ønskes fortsatt velkommen til Lillehammer av styret i Litteraturfestivalen.

David Irving blir løsslatt i Østerrike i 2006.
Foto: NRK

"Krisemøte"

Det ble i dag holdt et ekstraordinært styremøte i norsk litteraturfestival på Lillehammer. Bakgrunnen var den Sterke kritikken som har kommet mot festivalen etter at de inviterte den omstridte engelske forfatteren David Irving. Irving har blant annet fornektet jødeutryddelsen under 2. verdenskrig.

- Styre og festivalledelsen står sammen om dette fullt og helt. Vi har vært svært forundret over alle de misforståelser og reaksjoner som har kommet på denne invitasjonen. det forundrer oss, og på grunn av dette har vi måttet vurdere virkningene av disse problemene som nå kommer frem, hvordan klarer vi å unngå at dette skader festivalen, sier Holte.

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Se rapport fra styremøtet.

Løgner skal snakke om sannhet

- Irving er en løgner, og vi inviterer han som en løgner til festivalen. Den diskusjonen ønsket vi å ta opp når temaet var sannhet. Vi må tydeligvis være tydeligere på budskapet, fortsetter styrelederen.

Hensikten med møte var å legge en strategi for hvordan Litteraturfestivalen tydeligere kan få frem hvorfor de har invitert Irving.

- Vi har invitert Irving til Litteraturfestivalen på Lillehammer og den vil ikke bli trukket tilbake, sier styreleder for Litteraturfestivalen, Jesper Holte.