Dette blir verdens største elg

Nå er avtalen i boks. En 10 meter høy og 12 meter lang elg skal bli den nye hovedattraksjonen langs vegen mellom Oslo og Trondheim.

Storelg, Bjøroa rasteplass

Verdens største elg skal nå i produksjon. Den blir 10 meter høy og 12 meter lang og skal pryde Bjøroa rasteplass ved riksvei 3 i Stor-Elvdal.

Foto: Linda Bakke

– Det er tre år siden ideen om storelgen oppsto. Derfor er jeg veldig glad for at det nå er inngått en avtale om at storelgen kan realiseres, sier kunstner Linda Bakke.

Elgen, som trolig blir verdens største, skal skue ut over riksvei 3 fra Bjøroa rasteplass i Stor-Elvdal. Den skal produseres i stål som høyglanspoleres og lyssettes.

Statens Vegvesen har også tidligere brukt elgkunst for å live opp langs riksvei 3 og sette fokus på elgfare og trafikksikkerhet. Men elgen som nå skal lages, vil trolig toppe alt det.

Gir klarsignalet

Det har vært en lang og omstendelig prosess å få fastlagt den endelige utformingen og de tekniske detaljene ved elgkunstverket. Men nå er avtalen altså underskrevet.

Linda Bakke, Wenche Sæthre Høye og Anne Jorde

Kunstner Linda Bakke og Wenche Sæthre Høye fra Sparebanken Hedmarks kunstfond signerer avtalen om produksjon av storelgen. Til høyre prosjekteringsleder Anne Jorde i Statens Vegvesen.

Foto: Statens Vegvesen

Kunstner Linda Bakke skal lage elgen. Sparebanken Hedmarks kunstfond skal finansiere den, mens Statens Vegvesen stiller areal til disposisjon og lager selve rasteplassen der elgen skal stå.

Blir en stor attraksjon

Den 10 meter høye og 12 meter lange elgen blir uten tvil hovedattraksjonen på den nye rasteplassen.

Bjøroa rasteplass, som ligger langs riksvei 3 i Stor-Elvdal, midt mellom Oslo og Trondheim, skal oppgraderes til hovedrasteplass på denne strekningen.

Linda Bakke er klar til å sette i gang, og etter planen skal den gedigne elgen være på plass på rasteplassen i løpet av neste år.

Storelg på Bjøroa rasteplass
Foto: Linda Bakke