Hopp til innhold

Nå vil vi ha bringebær på dessertbordet

Stadig flere vil ha bringebæra på dessertbordet. De siste ti årene har den mer enn 100-doblet sin popularitet.

Bringebær

Bringebærprodusentene i Stange har mangedoblet sin produksjon

Foto: Bjørn Anders Sørli/Nrk

Er du av de bringebærglade, har du seks gode uker å se frem til. For ti år siden ble det produsert ca. 8 tonn bringebær i Norge. I år derimot blir det produsert opp mot 1000 tonn.

Bringebærbonde Randi Stadshaug

Bringebærbonde Randi Stadshaug

Foto: Bjørn Anders Sørli/Nrk

Ekteparet Anton og Randi Stadshaug er bringebærprodusenter i Stange. De har merka den store utviklingen godt.

– Den har vært ganske utrolig. Vi startet med et mål for ca. ti år siden. Nå er vi oppe i 28 som er i produksjon.

Hvorfor tror du bringebæra har blitt så populær?

– Jeg tror det har vært en mangelvare. Det var i hvert fall det for noen år siden. Særlig har jeg merket at det er veldig mange menn som ble kjempeglad for at bringebæra kom tilbake.

Saken fortsetter under videoen

Video Trendy med bringebær

Trendy med bringebær

500 kasser på en dag

En god sesong gir ca. 30-40 tonn med bringebær fra gården i Stange. Dagligleder ved Bama Hamar, Pål Alm, har også merket utviklingen.

– For ti år siden omsatte vi nesten ikke bringebær. Kanskje 10 kasser her på avdelingen i løpet av sesongen. Mens nå er vi oppe i 500 kasser på en dag.

Tror du bringebæra vil ta over for jordbæra?

– Nei, den kommer ikke til å ta over for jordbæra, men den blir et stort supplement. Bær er i vinden og bær er det produktet som øker mest om dagen.

Flere saker fra Innlandet