Hopp til innhold

Mor Grandiosa

I dag er det jubileum for landets mest populære pizza. Hun laget den aller første i Brumunddal for 30 år siden.

Video nsps_upload_2010_2_11_15_56_51_1673.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Pizza Grandiosa, som ble oppfunnet i Brumunddal for nøyaktig 30 år siden i dag, er fortsatt landets mest populære frossenpizza.

Trodde det skulle bli et lite blaff

Da Ruth Romskaug på Stabburet i Brumunddal fant opp Pizza Grandiosa, trodde hun den skulle bli en døgnflue.

- Jeg trodde det skulle bli et lite blaff og at folk skulle finne noe annet å spise.

Pizza Grandiosa 30 år!
Foto: Scanpix

I dag fylte landets desidert største pizzasuksess 30 år.

- Underlig måltid

Med Grandiosa fikk vi en eksotisk smak av det store utland, lenge før pizza ble hverdagsmat i Norge.

- Våre sjefer var i Canada og fikk servert dette underlige måltidet som vi visste lite om. De tok med seg prøver og ideen hjem.


Med Ruths oppskrift ble det tidenes pizzasuksess. På 30 år har vi spist 370 millioner Grandiosaer. Til tross for beinhard konkurranse har den holdt stand. 76.000 går unna hver eneste dag.

Ruth tror tilpasning av smaken til folk flest sin smak og til norske ganer er bakgrunnen for populariteten.

I dag er det syltetøy hun prøver ut, men det betyr ikke at Grandiosaens tid er over.

- Jeg synes dette er veldig moro. Hvordan hadde norsk pizza vært i dag dersom vi ikke hadde lykkes med Grandiosa, spør Ruth Romskaug.

Som tror at stadig nye varianter vil sikre Grandiosas posisjon i 30 år til.

Se Norsk Attraksjon. Linda Eide møter den ukjente grandiosaheltinnen. Grandiosa i Norsk attraksjon

Grandiosa på bånd
Foto: Pål Kristian Lindseth / NRK
  • Si din mening!
  • Hva slags smak synes du Grandiosa kunne tilby?
  • Hvor mange Grandiosaer spiser du i løpet av et år?