Pizza Grandiosa, som ble oppfunnet i Brumunddal for nøyaktig 30 år siden i dag, er fortsatt landets mest populære frossenpizza.
Trodde det skulle bli et lite blaff
Da Ruth Romskaug på Stabburet i Brumunddal fant opp Pizza Grandiosa, trodde hun den skulle bli en døgnflue.
- Jeg trodde det skulle bli et lite blaff og at folk skulle finne noe annet å spise.
I dag fylte landets desidert største pizzasuksess 30 år.
- Underlig måltid
Med Grandiosa fikk vi en eksotisk smak av det store utland, lenge før pizza ble hverdagsmat i Norge.
- Våre sjefer var i Canada og fikk servert dette underlige måltidet som vi visste lite om. De tok med seg prøver og ideen hjem.
Med Ruths oppskrift ble det tidenes pizzasuksess. På 30 år har vi spist 370 millioner Grandiosaer. Til tross for beinhard konkurranse har den holdt stand. 76.000 går unna hver eneste dag.
Ruth tror tilpasning av smaken til folk flest sin smak og til norske ganer er bakgrunnen for populariteten.
I dag er det syltetøy hun prøver ut, men det betyr ikke at Grandiosaens tid er over.
- Jeg synes dette er veldig moro. Hvordan hadde norsk pizza vært i dag dersom vi ikke hadde lykkes med Grandiosa, spør Ruth Romskaug.
Som tror at stadig nye varianter vil sikre Grandiosas posisjon i 30 år til.
Se Norsk Attraksjon. Linda Eide møter den ukjente grandiosaheltinnen.
- Si din mening!
- Hva slags smak synes du Grandiosa kunne tilby?
- Hvor mange Grandiosaer spiser du i løpet av et år?