Det er på tide å gå fra fast food til slow food, mener kokken fra Grue. Charlotte Mohn er leder for Slow food innlandet, som har utspring fra en idealistisk organisasjon i Italia, der tanken er at maten skal være ren, ekte og ærlig.
– Vi har ingen skrupler, vi handler fordi vi har lyst, sier Mohn.
Hun mener vi må ta tiden tilbake, og at maten går på helse løs. Nå lever hun etter ideologien slow food.
– Masse tid, ingen kunnskap
Det vil si at man må ha tid til å lage all mat fra bunnen av.
– Tid er faktisk noe vi har nok av. Det står på kunnskap, viljen til å forstå og ta vare på. Hadde folk visst hvor mye tid man sparte på å handle én gang i uken, så er jeg sikker på at alle hadde gjort det. Ikke småhandle hver dag.
På Møystad gård i Vang er daglig leder Kathrine Aalstad opptatt av å bruke norsk og helst kortreist mat.
– Mat og matindustrien er en del av det som gjør oss syke og fete, fordi vi har fjernet oss fra det som er vårt naturlige miljø og vår naturlige mat, sier Aalstad.
SE VIDEO: – Maten gjør oss fete, syke og deprimerte: