Reiselivsbedriftene i Hedmark og Oppland har skjønt at det lønner seg å satse på det som er spesielt og særeget - for å henge med i konkurransen om kundene.
Serverer lokal mat
Reiselivsbedriftenes Landsforening starter nå et samarbeid med småskalaprodusenter av lokal mat. Målet er at lokal mat fra regionen skal serveres ved reiselivsbedriftene i området.
Ifølge småskalaprodusent Mari Sangnæs på Hadeland
er det tre satsingsområder.
- Det første er at ferdige retter kan leveres til servering , og da kan gjerne produsenten også være kokk ved spesielle anledninger. Det andre er at de kan levere matsouvenirer, eller at gjester ved hoteller kan besøke produksjonslokalene, sier Sangnæs.
Hadelandsepler på julebordet ?
Hun mener dessuten det er et pluss at det er historier bak maten som produsentene kan formidle til kokkene.
Lokale småskalaprodusenter konkurrerer på kvalitet særegenhet og spesialiteter, mener hun.