Keeperhelten legger opp

Elverums-målvakt Morten Nergaard (31) legger opp etter sesongen. Han har vært helt avgjørende i flere av Elverums seiere i mesterligaen i år.

Håndball herrer: Champions League Elverum - Kadetten Schaffhausen (26-22)

LEGGER OPP: Keeperhelten Morten Nergaard legger opp etter denne sesongen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

I helga tok Elverum sin fjerde seier på rad i mesterligaen i håndball. De er med for fullt i kampen om å gjøre det historiske, nemlig å gå videre i den gjeveste turneringa i Europa. Det skal målvakta ha mye av æren for. Han har hatt den høyeste redningsprosenten i det som har blitt en "dødens gruppe" i mesterligaen.

Men Morten Nergaards videre håndballkarriere har i flere måneder vært usikker. Han og klubben har ikke vært enige om en avtale for at han skulle satse videre, og i dag kom beskjeden.

– Jeg har valgt å legge opp etter denne sesongen fordi jeg mangler motivasjon. Jeg har mer ambisiøs når det kommer til en mulig jobbkarriere etter håndballen, så jeg føler det er på tide å gjøre noe annet enn å bare spille håndball, sier Nergaard.

Men hva han skal gjøre når sesongen er over vet han ikke, for planene er ikke klare ennå, sier han. Det blir spennende å se hva som skjer videre, sier han.

– Jeg vil også få mer tid sammen med familien min og barna mine, og det gleder jeg meg veldig til, sier han.

– Han er alltid god når det er viktig

Michael Apelgren, trener for Elverum håndballherrer

VAR IKKE OVERRASKET: Trener Michael Apelgren.

Foto: Stein S Eide / NRK

Trener Michael Apelgren sier at han kommer til å savne ham både som keeper og lederskikkelse.

– Men beslutningen hans var ikke overraskende. Vi jobber jo tett sammen, og det har på en måte ligget i luften av dette skulle bli hans siste sesong.

Apelgren sier også at han ikke er redd for motivasjonen til Nergaard den siste perioden han er med.

– Morten er en spiller som brenner for klubben. Han kommer til å satse maksimalt disse siste viktige kampene. Han er alltid god når det er viktig.

Ikke en lett avgjørelse

Nergaard sier det har vært en vanskelig avgjørelse, og at det er med tungt hjerte at han nå legger håndballen på hylla.

– Jeg synes det er gøy å spille håndball, og jeg trives veldig godt i Elverum. Så det har vært et veldig vanskelig valg.

31-åringen har med unntak av en gjesteopptreden i dansk håndball spilt hele karrieren i Elverum. De siste årene har han også vært kaptein og en av lagets desidert viktigste spillere, både på og utenfor banen. Han debuterte på A-laget da han var 16 og spilte i eliteserien fra han var 19.

– Jeg har fått noen hyggelige meldinger der folk skriver at de vil savne meg og sånne ting. Det er veldig hyggelig å få sånne fine ord med seg, sier han.

Blir ut sesongen

Elverum ligger på andre plass på tabellen her hjemme, to poeng bak ØIF Arendal. I Europacupen ligger klubben på tredje plass i sin gruppe.

Selv om Nergaard gir seg til våren er han veldig motivert til å fullføre denne sesongen, sier han.

– Vi er inne i en veldig spennende og morsom sesong, så jeg er topp motivert til å prøve å kjempe for å gå videre i Champions League, og til å vinne titler i Norge, sier han.

Ukjent for styreleder

At målvakthelten legger opp var ukjent for styreleder for Elverum håndball herrer, Kersti Grindalen, da NRK kontaktet henne.

– Det er ukjent for meg at han har tatt den beslutningen, sier Grindalen.

Hun sier til NRK at hun var klar over at Nergaard har vurdert hva han skal gjøre etter sesongen, men at hun ikke visste at han kommer til å gi seg. Utover det ønsker ikke Grindalen å gi noen kommentarer.