Hopp til innhold

Jubel hos Storhamar håndball: Endelig ny hall!

HAMAR: Storhamar håndball har endelig fått noe å juble for. Søndag blir det offisiell åpning av byens nye storstue for håndball, BoligPartner Arena.

BoligPartner Arena

NY HALL: De jubler for ny håndballhall i Hamar, Vegard Strøm (t.v.), nestleder i Storhamar håndball elite, og Bjørn Inge Os, daglig leder i Storhamar håndball bredde.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

– Jeg får nesten klump i halsen. Noe så flott!

Bjørn Inge Os, daglig leder i Storhamar håndball bredde, liker det han ser. Søndag blir det offisiell åpning av den nye håndballhallen på Hamar vest, BoligPartner Arena. Hallen blir Storhamar håndballs nye hjem, både for elitelaget og de rundt 400 aktive guttene og jentene i breddeavdelingen.

Trangt i Prestrudhallen

Klubben har vokst ut av Prestrudhallen. Med så mange aktive håndballspillere har det vært rift om treningstimene. Den situasjonen ser mye lysere ut nå, innrømmer Os.

– Hallen skal også benyttes av blant annet Storhamar videregående skole og elevene fra Wang Toppidrett. Så her blir det full rulle fra klokka 08.00 til 22.30, hver eneste dag.

Dekker halleie

Den utvidede sponsorkontrakten som er inngått med BoligPartner, betyr at klubben får dekket leie av hallen i fem år mot at Hamar-firmaet får sitt navn knyttet til flerbrukshallen.

– Vi tenker langsiktig, og håper at avtalen kan forlenges med ytterligere fem år hvis verden er god, sier Gunnar Wedvik, daglig leder i BoligPartner.

Minustall og degradering

Storhamar håndball trengte en god nyhet. I sommer ble det klart at klubben var i en svært vrien økonomisk situasjon. Som følge av stor gjeld og lån som ikke ble nedbetalt, rykket damenes eliteserielag ned i 1. divisjon.

Ny hall

STOLT: Vegard Strøm, nestleder i styret i Storhamar håndball elite, er stolt av byens nye storstue.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

– Det er både flaut og uheldig at vi ikke har klart å betjene våre lån, innrømmer Vegard Strøm, nestleder i styret i Storhamar håndball elite.

Nå jobber klubben knallhardt med å gjøre opp for seg, og situasjonen ser lysere ut for hver dag som går.

– Her blir det «trøkk»

En av grunnene til at det ser mer positivt ut for klubben, er at de fleste spillerne valgte å bli i klubben, til tross for nedrykket. Det var et viktig signal overfor sponsorene, mener Strøm.

Kamilla Sundmoen

GLEDER SEG:Storhamarspiller Kamilla Sundmoen gleder seg til å ta i bruk den nye håndballhallen i Hamar.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Og spillerne, de gleder seg til å ta i bruk den nye hallen:

– Det har blitt utrolig fint, jeg kunne ikke drømme om en så fin hall i Hamar, sier stjernespiller Kamilla Sundmoen.

Stemningen da klubben spilte i Prestrudhallen var bra, og nå forventer Sundmoen det samme i den nye hallen:

– Blir det like mye «trøkk» her, så blir det veldig bra!