Hopp til innhold

Frykter mulig nedleggelse av Vinstra vgs

Politikere i Midt-Gudbrandsdalen og skoleledelsen ved Vinstra Vidaregåande skule frykter at skolen blir lagt ned.

Møte Vinstra vgs

Engasjementet for å beholde Vinstra vidaregåande skule var stort på torsdagens møte.

Foto: Stian Bakkom / NRK

– Uten en videregående skole har vi knapt noe vi kan kalle en region. Den er en kompetansebedrift og er veldig viktig for midtdalsregionen, sier Reidar Stangenes, leder i Nord-Fron Ap.

Frykter tap av arbeidsplasser

Gjennomgangstonen er at man frykter en død midtdal. Mange frykter at tap av arbeidsplasser og fraflytting kan bli konsekvensen dersom skolen legges ned.

Framtida for Vinstra vidaregåande skule var temaet på et møte i Nord-Fron Arbeiderparti i kveld. Ledelsen, ansatte ved skolen og andre engasjerte var også invitert til møtet.

Bakgrunnen for møtet er de siste dagenes debatt rundt framtida til de videregående skolene i Oppland.

– Utfordringen er hvor de forskjellige linjene skal være. Særlig innenfor helse og sosiale fag bør være på begge skoler i framtida. Der går elever som ikke reiser langt for å gå på skole, da dropper de heller ut, sier Stangenes og sikter til de videregående skolene på Vinstra og på Otta.

Maner til engasjement

Det ble snakket om det som er det verste som kan skje for regionen, nemlig at skolen legges ned.

Vinstra vgs

Vinstra vgs

Foto: Stian Bakkom / NRK

– Det er et godt utgangspunkt å tenke slik, det motiverer til engasjement, men jeg tror ingen går rundt med en seriøs tanke om å legge ned Vinstra vidaregåande skule.

Skole av stor verdi

Rektor ved Vinstra vidaregåande skule, Aage Lesjø, mener at skolen kan vise til gode resultater, og at den er av stor verdi utover å være skole.

– Det er flott med engasjement for å beholde skolen. Skolen vår er god fordi den har et bredt tilbud som dekker mange, vi viser gode resultater og ligger langt over karaktersnittet i Oppland.

Han er klar for å ta opp kampen mot en eventuell nedleggelse.

– Vi vil jobbe med å legge fram alle argumentene vi ser til de aktuelle partene og fakta vsom underbygger at vi er den skolen vi er og kan klare å drive med økonomisk balanse, selv om det blir utfordrende.

Et vedtak kan være klart etter fylkesmøtet i oktober.