Hopp til innhold

Frisk etter omstridt ME-behandling

I flere år lå Mette Høvern i mørket på grunn av det kroniske utmattelsessyndromet ME. Nå har hun blitt frisk gjennom en omstridt behandling.

Video nsps_upload_2009_12_15_18_50_12_1547.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk for å se video.

Mette var en av de omlag 500 alvorlig ME syke i norge. Familien hadde brukt 200 000 kroner på medisiner og prøvd alt i helsevesenet, men de så ingen endring.

Hun lå i sengen i et mørkt rom fordi hun ikke tålte lyder eller andre sanseinntrykk. Men etter tre og et halvt år prøvde hun en omdiskutert behandlingsmetode og fikk kreftene tilbake.

– Det er deilig å sitte og ikke å ligge, sier Høvern.

Ny behandlingsmetode

Mette hørte om en ny behandlingsmetode, et kurs som gikk over tre dager. Hun prøvde kurset " Lightning Process " selv om metoden er omstridt fordi resultatene ikke er vitenskapelig dokumentert.

– Kursinstruktøren lærte meg hvordan jeg tenker ubevisst. Hun lærte meg hvordan jeg kan snu de ubevisste tankene til en positiv spiral slik at jeg kan komme meg ut av det jeg har vært låst inne i, sier Høvern.

Har skrevet bok om Lightning Process

Live Landmark ga i høst ut en bok om Lightning Process. Hun ble selv frisk etter å ha gått på et Lightning Process-kurs i London og hun var en av de første som startet med kurs i Norge.

– I barnegruppen så var nesten alle som tok kurset tilbake på skolen innen femten uker. For voksne kan det ta opptil ett år, sier Landmark.

Se hele intervjuet med Live Landmark under.

Video nsps_upload_2009_12_15_18_52_4_1548.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Live Landmark ga ut bok om omstridt ME-behandling

Flere saker fra Innlandet