Verdensmester!

Robert Paulsbyen holdt nervene i sjakk og forsvarte VM-tittelen i kickboksing foran 2500 elleville tilskuere hjemme i Elverum lørdag kveld.

Robert Paulsbyen

VANT: Robert Pausbyen forsvarte VM-tittelen hjemme.

Foto: Mats Sparby / NRK

Det var tidenes ramme foran VM-kampen mot Bojan Miskovic fra Kroatia. 2500 fans hadde møtt opp i Terningen Arena i hjembyen Elverum for å se brannmannen som ble verdensmester i 2015 gjøre come-back. Han hadde bare fem tap på 100 kamper før dagens VM-match.

Åpnet offensivt

Robert Paulsbyen

ÅPNET OFFENSIVT: Robert Paulsbyen satte igang offensivt.

Foto: Mats Sparby / NRK

Paulsbyen åpnet offensivt og fikk inn mange treff allerede i den første runden. Han fikk inn tunge treff i starten av kampen. Kroaten tålte mye og holdt seg tett, men han var tydelig preget av treffene fra Paulsbyen. Halvveis i kampen hadde Paulsbyen etablert et overtak, og i åttende runde måtte Miskovic ta telling etter et spark. Men kroaten var hele tida farlig og i niende runde gikk Paulsbyen i bakken etter et spark. Men han måtte ikke ta telling. Etter samme runde så det ut som Miskovic ville gi seg på grunn av en mulig skade, men han fortsatte kampen. Også i 11. runde måtte kroaten ta telling, og han ga seg da. Dermed forsvarte Paulsbyen verdensmesterskapet

Større press

En lettet Paulsbyen kunne etter kampen fortelle at kampen på hjemmebane ga han et større press enn han var vant til.

– Jeg var nok litt overtent i starten av kampen. Jeg ville gi publikum god underholdning, og tror de fikk valuta for pengene. Dette er helt sjukt, sa Paulsbyen.

Han opplevde kampen som hard:

– Hann var sinnsykt tøff. Jeg synes jeg traff han bra, så jeg synes det var rart at han klarte å stå på beina. Men han er jo to ganger verdensmester, så jeg visste det kom til å bli tøft, sier Paulsbyen.

Han er likevel glad for at det ble tøft:

– Da fikk vi den underholdninga vi fortjente her i kveld, sjøl om det var vondt og slitsomt til tider. Dette var mer enn jeg kunne drømme om, helt ubeskrivelig.

– Er dette punktummet?

– Jeg er ganske sikker på det.

– Kastet nesten opp

Dagene før VM-matchen var tøffe for Paulsbyen. Han slet både med nerver og søvnproblemer.

Les: Mener angsten er hans største styrke

Og det var ikke lettere i timen før kampen.

– Det har vært jævlig, på en litt god måte. Det har nesten vært slik at jeg kaster opp. Slik har det vært hele dagen. Men det skal bli godt å komme igang.

Regjerende verdensmester Kristin Vollstad gikk til 12 runder mot utfordreren Renata Rakoczi fra Ungarn, men to av tre dommere kåret Rakoczi til vinner.

Robert Paulsbyen

SEIER: Robert Paulsbyen takket publikum etter seieren.

Foto: Mats Sparby / NRK