Hopp til innhold

Flere skadet i masseslagsmål

Flere personer ble skadet i to forskjellige masseslagsmål i Brumunddal natt til søndag. Politiet måtte sette inn patruljer fra nabokommunene for å få kontroll over urolighetene.

Shell-tomta i Brumunddal

Det oppstod masseslagsmål ved Shell-tomta da 50 personer var samlet i Brumunddal i natt.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

Natt til søndag ble travel for politiet i Ringsaker. Først måtte de rykke ut til en privatfest klokka halv ett der det var fullt slagsmål. Det gikk så hardt for seg at flere av festdeltagerne måtte kjøres til legevakta med skader etter slag.

Denne festen roet seg etter politiet hadde vært der.

Litt senere på natta oppstod det så et masseslagsmål i sentrum i Brumunddal.

– Vi fikk melding om at 50 personer var samlet i byen og at det var urolig, sier lensmann Terje Krogstad til NRK.

Slo politibetjent og brakk armen

Politiet rykket ut med store mannskaper både fra Hamar, Elverum og Lillehammer. Gjengen flyttet seg etter hvert til området rundt Shell-stasjonen og da politiet kom smalt det skikkelig litt før halv fire i natt, forteller lensmannen.

En 17-åring slo til en politibetjent og i basketaket med politiet brakk 17-åringen armen. Han vil nå bli anmeldt for vold mot politiet.

En annen person ble kjørt til sykehus med hjernerystelse og måtte også sy flere sting. Denne personen ligger fortsatt på sykehus.

– Det er sjeldent at vi har så voldsomme slagsmål i Brumunddal og vi vil gjøre alt for å komme til bunns i hva som skjedde og hvem som stod bak, sier Krogstad.

Hærverk flere steder

Hærverk i båthavna i Brumunddal

Bommen inn til båthavna er bøyd i løpet av natta.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

Det har også meldt om flere ødeleggelser i byen i natt. Ifølge politiet har er det gjort betydelig skadeverk på gjestebrygga i båthavnen. Bommen inn til båthavna er bøyd, lysmaster på brygga er knekt og det er kastet møbler ut i vannet.

– Det er første gangen vi har opplevd et slikt hærverk og det er gjort skader for mange tusen, sier havnesjefen i Brumunddal båtforening, Alf Erik Solvang.

Videoovervåket

Området er videoovervåket og Solvang håper de har gode bilder av dem som stod bak ugjerningen.

– Vi har ikke sett på videoen og venter nå på politiet for å gå gjennom bildene sammen. Men politiet har hatt det travelt i dag og vi vet ikke når de kommer, sier han.

Det er også knust rute i en ytterdør i sentrum. Det er ikke kjent om disse hærverkene kan settes i sammenheng med bråket i Brumunddal i natt.

Hærverk på båthavna i Brumunddal

Flere utemøbler er hevet i vannet og lysmaster er brukket i båthavna i Brumunddal.

Foto: Halvor Mykleby / NRK