Disney falt for norsk «snødronning»

Filmkomponist og sanger Christine Hals (31) opplever at den amerikanske drømmen har gått i oppfyllelse.

Christine Hals, filmkomponist

«Snødronning» Christine Hals fotografert på Budor.

Foto: Pwer Ottar Walderhaug

1. juledag var det norges-premiere på årets store julefilm, Disneys «Frozen» der hun synger.

– De hadde hørt stemmen min før. Så var jeg på prøvesynging og fikk jobben, sier Christine enkelt og greit. Akkurat som det er det! I jula har hun tatt fri fra L.A. og er på julebesøk hos mor som bor i Elverum.

Christine Hals, filmkomponist

Christine kan smile fra øre til øre.

Foto: Knut Sveen / NRK

Disney var på jakt etter norske talenter til den nye animasjonsfilmen, og fant til slutt en norsk «snødronning» som hun beskriver seg selv. De falt fullstendig for stemmen hennes. Filmern hadde verdenspremiere 27. november og er ifølge pressen allerede blitt en kultfilm av god, gammel Disney-kvalitet.

– Fikk frysninger

Christine Hals, filmkomponist

Christine dirigerer i L.A.

– En av de største opplevelsene var kanskje å stå på legendariske Warner Bros recording stage foran produsenter, komponist og med begge regissørene til stede og guide koret i hvordan de uttaler den norrøne teksten jeg hadde skrevet. Jeg sang så sammen med koret, og det var et øyeblikk der at jeg fikk skikkelig frysninger. Vi sang ordene Fallegt gryttur land - vakre, steinete land som jo Norge er - litt "furet og værbitt". Og det gikk opp for meg at jeg befant meg midt i min egen drøm. Mye av min inspirasjon og personlighet kommer nettopp fra norsk natur, og etter å ha bodd så lenge i utlandet, så kjentes det utrolig godt å få hylle hjemlandet og den vakre naturen på den måten.

1. juledags formiddag var hun gjest hos Hans-Petter Jacobsen i P1+. Nedenfor kan du høre hele intervjuet.

Christine Hals, filmkomponist

Christine Hals, uhøytidelig og fri for nykker, forteller om sin Hollywood-karriere.

Foto: Knut Sveen / NRK

Her kan du høre hele intervjuet med Christine Hals

Men Christine er en jordnær kvinne som vet at bare hardt arbeid videre er det som teller i hennes bransje, og som gjennomsyrer det amerikanske samfunnet. Nå er det komponist-karrieren som skal ta henne videre. Hun har allerede hatt oppdrag som komponist og dirigent for Warner Bros..

Hun har lagt lista høyt, og det kan hun trygt gjøre med den suksessen hun har nå.

Christine Hals er egentlig fra Drammen hvor hun bodde til hun var 20. I jula er hun, som sagt, på besøk hos mor og samboer i Elverum. Hennes far bor i Nordkjosbotn i Troms.

– Der bodde jeg i ett år og knuste stein, ler hun.

Christine Hals, filmkomponist

Drømmen er å få jobb i Walt Disney.

Foto: Knut Sveen / NRK

Stockholm skal også ha en bit av henne etter ti år i den svenske hovedstaden.

– Egentlig er jeg litt fra flere steder, slår hun fast. Nå er L.A. som gjelder med norsk natur som den store inspirasjonen.