Hopp til innhold

– Ting flyr gjennom luften

Foreldre er advart og prosten er hentet etter en rekke uforklarlige hendelser ved skolen og barnehagen på Lalm.

Lalm oppvekst

I dette nybygget merker de ansatte ved

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Oppvekstsenteret i bygda i Vågå kommune har nylig fått nytt bygg. Etter at de flyttet inn i nybygget har de ansatte begynt å oppleve merkelige ting.

– Kan ikke forklare

Ting flyger gjennom luften og dører som smeller igjen av seg selv er blant tingene som har skaket de ansatte på oppvekstsenteret.

– Mens vi har vært mindre grupper som går gjennom bygget har vi opplevd magnetbrikker som flyr gjennom lufta og smeller inn i veggen. Vi kan sitte rundt et langbord så kommer ting flygende gjennom luften og lander rett foran oss, sier Rune Grindstuen, som er eiendomssjef i Vågå kommune.

– Det er flere av oss som har opplevd at dette har skjedd uten at vi kan forklare det som skjer, legger han til.

Video Spøker det i barnehagen?

Foreldre orientert

Flere av de ansatte ved skolen skal ha opplevd disse tingene. Torsdag valgte skolen å orientere foreldrene fordi de mente de uforklarlige hendelsene var blitt så omfattende.

– Det har ikke vært noen alvorlige hendelser, men dette har blitt en belastning for de ansatte. Men vi er opptatt av å ikke skremme opp elevene, sier rektor Anita Hølmo.

Liturgi fra Finnmark

Problemet har blitt så stort at prosten i Nord-Gudbrandsdalen nå er hentet inn for å hjelpe Gjennom bønn og liturgi han lærte under sin tid som prest i Finnmark har prost Paul Skuland prøvd å få ro i bygget.

– Dette har vart en måneds tid og jeg har vært der flere ganger. Etter bønnen er det rolig en lang tid, men så kommer ting igjen, sier Skuland.

«Urolig» sted

Prosten vet ikke hva han skal tro om årsaken til uroligheten i bygget. Men plasseringen av nybygget kan spille inn.

– Dette er jo et nybygg og det kan jo være bygd på et ”urolig” sted, sier prosten.