Hopp til innhold

– Det var livet vårt som gikk opp i røyk

– Det er en tung dag. Det var livet vårt og en livsstil som gikk opp i røyk i natt. Det sier Connie Alexandra Hageløkken og Espen Thoresen. De er to av eierne av Dovrefjell hotell på Dombås som brant lørdag kveld.

Connie Alexandra Hageløkken og Espen Thoresen er to av eierne av Dovrefjell hotell som brant lørdag 13.12.14. De forteller her om brannen.

Det har gått under ett døgn siden den kraftige brannen i Dovrefjell hotell på Dombås. Samboerparet tar imot oss i huset sitt som ligger bare 100 meter fra hotellet. Fra vinduet kan de skimte hotellområdet mellom trærne der mye nå ligger i ruiner.

De to overtok som eier av Dovrefjell hotell i april 2013 sammen med tre andre familiemedlemmer. Det siste året har de brukt mye tid og penger på å pusse opp det gamle hotellet. Den eldste delen ble bygget av tyskerne under krigen. Krigsforfatter Egil Ulateig betegner Dovrefjell hotell som historisk og at det er en smertefullt tap.

– Det var en gammel bygningsmasse, og vi har jobbet hardt for å pusse opp og heve standarden. Det er hjertet av hotellet som nå har brent. Den gamle, ærverdige delen med de gamle peisene og de gamle takene har gått opp i røyk, forteller Espen og Conni Alexandra til NRK et snaut døgn etter at brannen startet.

Det er tungt. Hotelldriften var ikke en jobb. Det var en livsstil for oss.

Espen Thoresen og Connie Alexandra Hageløkken

(Saken fortsetter under videoen.)

Dovrefjell hotell brant lørdag 13.12.14.

Uttrykningsleder i Lesja og Dovre brannvesen, Tor Olav Hovelsrud, forteller om kampen mot flammene natt til søndag. Reporter/foto: Arne Sørenes.

Fikk beskjed om brannen i Trondheim

De var begge i Trondheim i går kveld da de fikk telefon fra den som hadde vakt på hotellet. De kastet seg i bilen og kjørte til Dombås der de kom 3–4 timer etter at brannen startet. Da lå den midtre delen av hotellet i ruiner, og brannvesenet kjempet for å unngå at brannen skulle spre seg.

Begge er preget av det som har skjedd og sier det er en tung dag. De tror begge de har en tung tid i vente.

– Det var livet vårt som gikk opp i røyk. Hotelldriften var ikke en jobb. Det var en livsstil, sier Connie Alexandra Hageløkken.

Takker lokalbefolkningen som stilte opp

De har ikke rukket å få oversikt over hva som har gått tapt. Midtbygget, der blant annet resepsjonen lå, er borte. Hvor store skadene er på resten av hotellet, vet de ikke.

Orker dere å begynne på igjen?

– Det er for tidlig å si, men det var jo livet vårt og vi må ta en vurdering etter hvert, sier de to.

Mange i bygda stilte opp i natt med hjelp under slukkingen. Blant annet kom flere bønder med møkktanker med vann til brannvesenet.

– Vi må gi en stor takk de lokale som stilte opp. Jeg hadde aldri trodd at folk kan være så gode. Det setter vi stor pris på, sier Connie Alexandra Hageløkken.

Brann Dovrefjell hotell

OVERTENT ETTER EN TIME. Hotellet var overtent da samboerparet kom til Dombås.

Foto: Maria Kampesæter / Vigga

Flere saker fra Innlandet