Hopp til innhold
Info fra NRK

NRK og Norwaco enige om ny arkivavtale

NRK og Norwaco er blitt enige om en ny arkivavtale som gjør at alle NRKs egenproduserte TV- og radioprogrammer fra før 1. januar 2015 og bakover nå vil bli mulig å legge ut i NRKs strømmetjenester.

Kodenavn Hunter

Kodenavn Hunter er blant de populære TV-seriene som snart er tilbake på skjermen i NRK TV når den nye arkivavtalen nå er på plass.

Foto: Fredrik Arff / NRK

Nå kan publikum glede seg til gjensyn med programmer som Kodenavn Hunter, Offshore, Størst av alt, Berlinerpoplene, Jul i Blåfjell og Jul på Månetoppen, i tillegg til allerede tilgjengelig eldre arkivinnhold.

Bredden i det nye tilbudet omfatter også musikkprogrammer, dokumentarinnhold, barneprogrammer og innhold som kan ha lokal verdi eller betydning for den enkelte seer eller lytter.

Det vil også bli enklere for skoler, institusjoner og medieaktører å finne innhold fra arkivet når det nå blir enda mer komplett.

Jul i Blåfjell 10.12.04

Senere i år kan du telle ned til jula med blånissene Turte (Suzanne Paalgard) og Tvilling (Mikkel Gaup).

Foto: NRK-foto / NRK-foto

Avtalen gir dessuten NRK rett til å bruke klipp i nye produksjoner på radio, TV og nett og på NRKs egne plattformer og i sosiale medier.

Den nye avtalen gir også mulighet til å hente fram viktige historiske øyeblikk i aktuelle sammenhenger.

Direktør i Strategi- og mediedivisjonen i NRK, Øyvind Lund, er godt fornøyd med at NRK har kommet i havn med en ny avtale sammen med Norwaco.

Vi er glade for at vi har klart å bli enige om en ny avtale. Dette gir publikum enda bedre tilgang til NRK-arkivet og dermed vår felles historie. Vi har nå mer enn en halv million TV- og radioprogrammer tilgjengelig som folk kan kose seg med, sier han.

Lund understreker at NRKs arkiver er en viktig del av nasjonens historie og framhever at NRK legger stor vekt på å ta vare på vår felles kulturarv. Gjennom de seneste årene har NRK derfor gjort en betydelig innsats for å gjøre TV og radioprogrammer allment tilgjengelig i NRK TV og NRK Radio.

Offshore Sendt: 24.10.1999

Offshore, en av NRKs mest populære serier blir nå tilgjengelig i NRK TV.

Foto: NRK

Norwacos direktør, Elin Urkedal, er også glad for at partene har klart å bli enige.

På vegne av manusforfattere, regissører, skuespillere, musikere og alle andre rettighetshavere Norwaco representerer, så er vi glade for å ha fått på plass en ny arkivavtale. Etter drøyt to år med en timebegrenset arkivavtale er det særlig fint at arkivavtalen igjen dekker alle eldre TV- og radioprogram uten begrensninger, og at avtalen også er utvidet til å dekke arkivprogram for perioden 1997-2014, sier hun.

Programmene som er omfattet av den nye avtalen blir klargjort fortløpende og blir etter hvert tilgjengelige i NRKs strømmetjenester.