Hopp til innhold
Info fra NRK

Her er årets nye FleRe-stipendiater i NRK

Økt mangfold i NRK er et av NRKs viktigste satsingsområder framover. Nå er seks nye talenter klare for å delta i NRKs flerkulturelle rekrutteringsprogram «FleRe» fra høsten 2021.

NRKs FleRe-stipendiater 2021/2022

Årets FleRe-kull: (Øverst fra venstre:) Jan Sarzuelo Dydland, Nareen Mizoory og Balsharan Kaur. (Nederst fra venstre:) Tsion Bruk, Roza Bawan og Jonathan Al-Saqqa.

Foto: NRK

– Jeg er veldig glad for at vi nå skal lære opp 6 nye talenter gjennom FleRe-programmet som forhåpentligvis kan være morgendagens stjerner i mediebransjen, sier leder for FleRe-programmet, Iram Ansari.

Ansari sier det har vært en omfattende prosess med 194 søkere og hun er svært fornøyd for at stipendiatene nå er i mål, etter et år preget av pandemi.

Iram Ansari.

Leder for FleRe, Iram Ansari, gleder seg over at hun i høst kan ønske kull nummer 17 velkommen til vanlig studieopplegg med fysisk oppmøte.

Foto: Ole Kaland / NRK

– Jeg ser veldig fram til at vi trolig kan møtes fysisk til oppstarten i høst, det har vi savnet stort. Det forrige FleRe-kullet fikk kun en uke sammen før alle sammen måtte ha hjemmekontor. Det har vært tøft å ha opplæringen digitalt og nå ser vi frem til å kunne gjennomføre FleRe-programmet som før. I tillegg er jeg glad for at vi er tilbake til gammel modell med oppstart i august, sier hun.

FleRe-lederen forteller at de nå fortsetter med et tilpasset studieopplegg som innebærer at alle stipendiatene får god opplæring i journalistikk og etikk og historiefortelling. I tillegg vil programmet trekke inn ulike gjesteforelesere fra fagmiljøene til de ulike avdelingene som skal få en stipendiat.

Her er årets stipendiater:

Jan Sarzuelo Dydland (23)

Jan Sarzuelo Dydland har bachelorutdanning i journalistikk fra Høgskulen i Volda og har jobbet med innenriks og lokalpolitikk som praktikant i Aftenposten. Han har allerede en fot innenfor NRK som sommervikar hos NRK Nyheter i år.

Med en mor fra Filippinene har Dydland dyp kjennskap til det filippinske miljøet i Oslo. Han har i tillegg studert kinesisk og japansk kultur.

Etter opplæringsperioden skal han være i praksis i NRK Ung (tidligere N17).

Nareen Mizoory (35)

Nareen Mizoory har en bachelorgrad i Medier og kommunikasjon fra OsloMet med fordypning i dokumentar- og fiksjonsfilm og hun tar for tiden master i Medieutvikling samme sted.

Hun har tidligere jobbet som journalist blant annet for «Utrop» og «Universitas».

I 2020 var hun praktikant i Nyutviklingsavdelingen i NRK Dokumentar og Samfunn der hun var med på å utvikle prosjektene «Morra mi», «Ikke spør om det» og «Havarikommisjonen».

Mizoory er kurder født i Bagdad i Irak og snakker kurdisk og arabisk. Hun har også erfaring fra Tyrkia som praktikant ved Den norske ambassaden i Ankara.

Etter opplæringsperioden skal hun være i praksis i NRK Super på Marienlyst i Oslo.

Roza Bawan (29)

Roza Bawan har en bachelorgrad i sosialantropologi og holder på med en master i demokratibygging ved Universitet i Bergen. Hun har engasjert seg i arbeid med ungdom og jobber ved siden av studiet som vikar i barnevernstjenesten for enslige mindreårige flyktninger.

Rosa Bawan snakker kurdisk og kom til Norge sammen med familien som sjuåring.

Etter opplæringen skal hun være i praksis hos NRK Vestland i Bergen.

Jonathan Al-Saqqa (22)

Jonathan Al-Saqqa har bakgrunn fra Film og TV-kreatør-studiet på Westerdals.

Han har tidligere jobbet som klipper og fotograf blant annet for NRK Telemark og Cappelen Damm TV.

Han har hatt praksis i ANTI, der han jobbet både med Tv-produksjon og podkast, blant annet med klipp i podkasten «Smartere på 10 minutter» som er produsert for NRK.

Siden januar 2021 har han i tillegg arbeidet som studiokoordinator i Accountor Eduhouse.

Al-Saqqa snakker arabisk.

Etter opplæringsperioden skal han være i praksis hos NRK Produksjon i Oslo.

Tsion Bruk (27)

Tsion Bruk har bachelor i økonomi og administrasjon og erfaring innen flerkulturelt arbeid, kommunikasjon, markedsføring og prosjektledelse.

For tiden jobber hun i Bergen Næringsråd, der hun blant annet har jobbet med intern og ekstern kommunikasjon for prosjektene Bergen Opportunity og Energilandet.

Tsion har etiopisk familiebakgrunn og snakker tigrinja og amharisk.

Etter opplæringen skal hun være i praksis hos NRK Vestland i Bergen.

Balsharan Kaur (27)

Har studert statsvitenskapsstudiet ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Hun har vært med på å stifte det tverrfaglige studentmagasinet Perspektiv som hun nå er sjefredaktør for.

Tidligere har hun også vært politisk redaktør for det statsvitenskapelige studentmagasinet Zoon Politikon hvor hun har skrevet politiske og dagsaktuelle temaer på en enkel og forståelig måte.

Balsharan Kaur beskriver seg selv som tredjekultursbarn i Norge med foreldre fra India, med nære bånd til det indiske miljøet. Hun snakker punjabi og hindi.

Etter opplæringen skal hun være i praksis i NRK Nyheter på Marienlyst i Oslo.