Tre skadd i frontkollisjon

Tre personer er alvorlig skadd og ble fraktet til sykehus etter en frontkollisjon på E6 mellom Kvam og Vinstra onsdag ettermiddag.

Ambulansehelikopter på ulykke E6

Redningsarbeidet foregår fortsatt langs E6. De involverte skal være alvorlig skadd etter kollisjonen mellom to biler.

Foto: Finn Bjelke / NRK

Ulykken skjedde onsdag ettermiddag langs E6 i Gudbrandsdalen og politiet mener den ene bilen har kommet over i motsatt kjørefelt. To personer satt fast i bilene, men ble frigjort.

Køene var svært lange, men det ble åpnet for ferdsel i nordgående retning ved 17.30-tiden.

– Den ene bilen står med fronten mot oss, så det virker som om farten har vært høy. Ut ifra hvordan den ser ut har i hvert fall kollisjonen vært kraftig, sier NRK-journalist Finn Bjelke, som sto lenge i kø i ettermiddag.

Sendt med luftambulanse

Det var to ambulansehelikoptre på stedet som fraktet skadde til sykehus.

– Det ene helikopteret er på vei til Ullevål og det andre til Lillehammer. I tillegg blir en person kjørt til Lillehammer i bil. Alle tre er alvorlig skadd, sier operasjonsleder Ann Karin Sundgården i Innlandet politidistrikt.

Sykehuset Innlandet opplyser at tilstanden til de to som er fraktet til Lillehammer er stabil. De ligger på intensivavdelingen og behandles for brudd- og bristskader. Status for personen som ble flydd til Ullevål er ikke kjent.

– Rydder veibanen

Finn Bjelke er på vei til Ålesund og beskrev køen som svært lang onsdag ettermiddag.

– Det kan se ut som vi blir sittende her en stund, akkurat nå vet jeg ikke helt hva som skjer. Men rydding av veibanen har begynt og bilvraket har blitt dratt opp på redningsbilen.

NRK oppdaterer

Ulykke E6

Det har blitt lange køer ved ulykkesstedet

Foto: Finn Bjelke / NRK