NRK Meny
Normal

Trapper opp letingen etter savnet i Valdres

Leteaksjonen etter mannen som har vært savnet på Beitostølen siden før jul trappes opp. I helga skal store mannskaper lete etter den savnede.

Politi foran en bygning med en bil i forkant.

UNDERSØKER BOLIG: Politiet undersøkte i dag boligen til den savnede.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Den savnede mannen er i starten av 40-åra, og bor fast på det kjente vintersportsstedet i Valdres. Ifølge politiet er han del av et rusmiljø.

Mannen ble sist sett i 14-tida 23. desember, lille julaften.

I dag har politiet gjort undersøkelser på mannens bopel, og i morgen skal mellom 20 og 40 personer fra Røde Kors lete i området.

Politiet ønsker tips

Politiet etterforsker saken, men vet ikke hva som har skjedd. De opplyser at de ikke har funnet spor i boligen som påvirker etterforskningen i noen retning.

– Vi etterforsker for å avdekke om det har skjedd noe kriminelt, sier Mathias Engebakken i Innlandet politidistrikt.

Det var mange mennesker på Beitostølen dagen før jul, og politiet håper noen kan ha sett noe. De ber publikum ta kontakt om de har opplysninger.

Leteaksjonen lørdag starter ved boligen der han sist ble sett, i nærheten av sentrum på Beitostølen.

– En del av etterforskningen nå går på å kartlegge hva som skjedde i tida før han forsvant, og om dette kan ha påvirket at han nå er borte, sier Engebakken.

I samråd med den savnedes familie gikk Innlandet politidistrikt i går ut med en etterlysning med fullt navn og bilde. NRK har så langt valgt å ikke publisere navn og bilde av mannen.

UNDERSØKER: Politiet

INTET NYTT: Ifølge politiet har de ikke gjort funn i mannens bolig med avgjørende betydning for etterforskningen.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ber bilister være tålmodige

    Skal du kjøre på E6 på strekningen Kolomoen i Stange til Rudshøgda i Ringsaker i dag bør du beregne god tid. Statens vegvesen regner med stor påskeutfart både i dag og i morgen, og på akkurat den strekningen er det nå anleggsvirksomhet som vil føre til at det går saktere enn vanlig.

  • Pilot hoppet ut i for lav høyde

    Den polske seilflypiloten som døde da seilflyet hans styrtet i Lesjafjellet i 2015 hoppet ut i fallskjerm i for lav høyde. Det er konklusjonen i Statens havarikommisjon sin rapport som kom i dag. Det tok fire dager fra ulykka skjedde til piloten ble funnet.

  • Valdresflya åpen

    Valdresflya ble åpnet klokka åtte i dag. Den vil være nattestengt mellom 20.00 og 08.00.