NRK Meny
Normal

Trapper opp letingen etter savnet i Valdres

Leteaksjonen etter mannen som har vært savnet på Beitostølen siden før jul trappes opp. I helga skal store mannskaper lete etter den savnede.

Politi foran en bygning med en bil i forkant.

UNDERSØKER BOLIG: Politiet undersøkte i dag boligen til den savnede.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Den savnede mannen er i starten av 40-åra, og bor fast på det kjente vintersportsstedet i Valdres. Ifølge politiet er han del av et rusmiljø.

Mannen ble sist sett i 14-tida 23. desember, lille julaften.

I dag har politiet gjort undersøkelser på mannens bopel, og i morgen skal mellom 20 og 40 personer fra Røde Kors lete i området.

Politiet ønsker tips

Politiet etterforsker saken, men vet ikke hva som har skjedd. De opplyser at de ikke har funnet spor i boligen som påvirker etterforskningen i noen retning.

– Vi etterforsker for å avdekke om det har skjedd noe kriminelt, sier Mathias Engebakken i Innlandet politidistrikt.

Det var mange mennesker på Beitostølen dagen før jul, og politiet håper noen kan ha sett noe. De ber publikum ta kontakt om de har opplysninger.

Leteaksjonen lørdag starter ved boligen der han sist ble sett, i nærheten av sentrum på Beitostølen.

– En del av etterforskningen nå går på å kartlegge hva som skjedde i tida før han forsvant, og om dette kan ha påvirket at han nå er borte, sier Engebakken.

I samråd med den savnedes familie gikk Innlandet politidistrikt i går ut med en etterlysning med fullt navn og bilde. NRK har så langt valgt å ikke publisere navn og bilde av mannen.

UNDERSØKER: Politiet

INTET NYTT: Ifølge politiet har de ikke gjort funn i mannens bolig med avgjørende betydning for etterforskningen.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 3000 på ulvedemonstrasjon

  Cirka 3000 personer møtte fram foran Stortinget for å vise sin støtte for ulven og motstand mot regjeringens ulvepolitikk.Tore Hauge fra Rena var blant dem som fikk mest oppmerksomhet. – Både jeg og kona har fått føle på hvordan det er å fronte ulven.

 • Sterk start av Quarcoo

  Sprinter Jonathan Quarcoo fra Elverum fikk en flott start på sesongen, da han i dag vant stevnet Bassen sprint i ettermiddag. Vinnertiden på 60-meteren ble 6.77, ett hundredels sekund bak personlig rekord.

 • Jansrud taper hele veien

  Han leder med 24 hundredeler på andre mellomtid, men hundredelene er ikke på Jansruds side. Han er til slutt 89 hundredeler bak i mål.

  Se målgangen til Kjetil Jansrud her