NRK Meny
Normal

Ny tiltale i drapsplansaken?

Det kan bli ny tiltale i drapsplan-saken i Glåmdal.

John Skjalg Lund fra Åsnes risikerer å bli tiltalt for å ha skremt politimannen Thor Engebretsen og en skatterevisor fra Hamar, skriver Glåmdalen.

 

 

John Skjalg Lund og tre andre personer var tiltalt for å ha lagt planer om å likvidere Thor Engebretsen og skatterevisoren fra Hamar. I Solør tingrett ble de frikjent for de angivelige drapsplanene, og ble i stedet dømt for andre forhold.

 

Nå vurderer førstestatsadvokat Tormod Bakke i Hedmark å ta ut en ny tiltale mot John Skjalg Lund.

- Sett i lys av dommen og av erkjennelsene Lund kom med i tingretten, vurderer vi å ta ut en ny tiltale, sier Bakke til Glåmdalen.

I Solør tingrett innrømmet Skjalg Lund at han og den medtiltalte kroaten hadde planer om å utføre hyss hos Engebretsen og skatterevisoren. Hyssene skal ifølge Lunds forklaring ha vært skadeverk og tagging. Statsadvokaten mener det har vært skremmende og plagsomt for de to ofrene.

Lunds forsvarer, advokat Geir langhelle, sier til Glåmdalen at en ny tiltale er meningsløs sløsing med ressurser.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.