NRK Meny
Normal

Minst 40 personer skadd i togulykke

To personer er hardt skadde etter at et tog sporet av ved Skotterud i Eidskog fredag ettermiddag. To av vognene veltet etter avsporingen. Minst 40 personer er skadet.

Ulykken skjedde klokka 17.42 fredag ettermiddag, og et øyenvitne forteller at det var et kraftig rykk i toget idet det sporet av.

Sju av de skadde er sendt med luftambulanse til Oslo Universitetssykehus, 28 er sendt til Kongsvinger sykehus, og fem er på sykehus i Arvika i Sverige.

To vogner er veltet

Det er toget som gikk fra Oslo mot Stockholm klokka 15.49 som har sporet av.

Ifølge politiet er det to vogner like bak lokomotivet som har veltet etter avsporingen.

– Etter det vi vet var det ikke andre kjøretøy involvert i ulykken, sier operasjonsleder Trond Langeland Sulen i Hedmark politidistrikt.

Stor redningsaksjon

Både to luftambulanser, politi og flere brannbiler ble sendt til ulykkesstedet, og en større redningsaksjon ble satt i gang.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Røykutvikling

– Det ligger flere deler strødd utover i terrenget, noen passasjerer gråter og er i sjokk, fortalte Jon Ola Sand, som var en av passasjerene på toget.

– Det var en voldsom oppbremsning like før en planovergang. I det toget sporet av, var det røykutvikling og et kraftig smell, forteller Sand.

Kommunen organiserte raskt et mottak på rådhuset i Eidskog, der et par hundre uskadde ble tatt hånd om.

– Her er det helsepersonell som går rundt og prater med folk, og alle som trenger det får en sjekk og mulighet til å snakke ut om det som har skjedd, sier Jon Ola Sand.

– Det er svært hektisk og stressende her ved rådhuset, sier ordfører i Eidskog, Knut Gustav Woie.

Ukjent ulykkesårsak

Jernbaneverket vil ikke si noe om hva som kan være årsaken til at toget sporet av ved Skotterud.

– Det blir feil å si noe som helst om denne ulykken før Havarikommisjonen har kommet fram og startet sine undersøkelser, sier direktør i Jernbanetilsynet, Erik Johnsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Adam varmer opp for Sting

  Stjernekampvinneren Adam Douglas, som er bosatt på Harestua, skal varme opp for selveste Sting under årets jazzfestival på Kongsberg. Konserten arrangeres torsdag 5. juli, melder arrangøren i en pressemelding søndag morgen.

  Adam Douglas
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Tatt med narkotika i Trysil

  Politiet stoppet en mann i 20-åra i Trysil natt til søndag. Han virket ruset, og politiet fant mindre mengder av narkotika på mannen. Sak blir opprettet, skriver politiet i Innlandet på Twitter.

 • Beruset mann lot seg ikke roe

  Politiet prøvde å roe ned en beruset og aggressiv mann i 50-åra på Jaren ved 03.30-tida natt til søndag. Det gikk ikke så bra, så mannen måtte bringes inn til arresten i Hamar.