NRK Meny
Normal

Krever millioner etter skogbrann

Skogbrand Forsikring krever Stange Energi for millioner etter den store storskogbrannen i Stange i sommer.

Skogbrann i Stange
Foto: Odd Stormorken / Scanpix

Les også: Måtte dra fra alt , Slokket brann med møkkaspreder , Vil verne den nedbrente skogen .

Skogbrand Forsikring vil kreve at Stange Energi betaler tilbake forsikringspengene for sommerens skogbrann.

Politiet konkluderer med at gnister fra en kraftledning startet brannen, og dermed mener forsikrings-selskapet at Stange Energi har skylda for millionbrannen.

Kan bli dyrt for Stange Energi

Energiselskapet må hvis de godtar, eller må godta regress-kravet, sannsynligvis ut med mye penger etter at 3 tusen mål med skog brant ned. Det er for tidlig å si hvor mange millioner kroner forsikringsoppgjøret kommer på.

- Det dreier seg om et krav i millionklassen, men hvor mye kravet kommer på blir ikke klart før til høsten sier Direktør i Skogbrand Forsikring, Inge Fjalestad

Tror på løsning med energiselskapet

Skogbrand Forsikring advokat jobbet med saken i går, og direktøren har tydelig god selvtilitt på vegne av sak og krav.

 

- Ut fra lignende saker, mener vi det er en god sjanse for at vi når frem med vårt krav, sier han.

Fjalestad mener å finne medhold i en skogbrannsak i Solør fra 1989. Da krevde Skogbrand Forsikring daværende Hedmark Energi for mellom hundre og to hundre tusen kroner i regress, etter at en skogbrann startet på grunn av en kraftlinje. Partene skulle møtes i retten, men inngikk forlik. Forsikringsselskapet fikk alt de krevde.

Går rettens vei om nødvendig

Fjalestad forventer et forlik igjen, men er rede til å gå rettens vei, dersom Stange Energi ikke bøyer seg for regresskravet.

- Kravet vil komme, og vi håper i første omgang å få til en frivillig avtale, men vi er villige til å gå rettens vei om det ikke fører frem, sier han.

Stange Energi mener de har ryddet linjegatene forskriftsmessig, og ser ikke at de har gjort noe som gjøre dem erstatningspliktig

- Vi har fulgt regelverket og gjort det som er forventet av oss, sier konserndirektør Kristin Melsnes, som ellers vil være forsiktig med å kommentere saken før regresskravet ligger på bordet hennes.