NRK Meny
Normal

Får kanskje flytte hjem

I morgen blir det klart om beboerne i de rasutsatte områdene på Otta i Sel kan få flytte hjem.

Otta

Rasutsatt område på Otta.

Foto: May-Sylvi Skinnerlien / NRK

I morgen, tirsdag, kommer en geolog til Otta for å undersøke forholdene på de rasutsatte stedene. Hans vurderinger avgjør om de evakuerte beboerne får flytte hjem.

Da geolog Jack Lau undersøkte områdene fredag, hadde jordsprekken på ett av de mest rasutsatte stedene utvidet seg. Tidligere i uka ble det påvist sprekker andre steder. Rasfaren ble ansett som stor og folk fikk derfor ikke flytte hjem.

I pinsehelga har Heimevernet holdt oppsyn med de rasutsatte stedene. Det har ikke kommet inn meldinger om nye ras så langt.

Les alt om: Ras i Gudbrandsdalen

25 evakuert

Fortsatt er 25 personer evakuert etter jordrasene. Fredag fikk to familier på i alt åtte personer i Stordalen flytte hjem.

Beboere ved Dahleåa forblir evakuert til i morgen. Det gjelder også sju personer fra tre hus som ble evakuert etter raset ved Dahle, på E6 nord for Otta. Der er ikke boligene i en slik stand at det går an å flytte tilbake ennå, meldte NTB fredag.

Ifølge politiet i Gudbrandsdal politidistrikt er status den samme som før helga når det gjelder hvem som har fått flytte hjem.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ny Storhamar-seier

    Storhamars håndballkvinner slo Tertnes 26-23 og er fortsatt ubeseiret på tabelltoppen etter seks serierunder. Elise Skinnehaugen ble Storhamars toppscorer med åtte mål.

  • Sauebønder misfornøyde med sommel

    Bøndene er misfornøyde med at det ennå ikke er avklart hva de får i erstatning etter at en ulv drepte eller skadet 300 sauer i sommer. Kjetil Ulset i Gran beitelag sier at flere vurderer å slutte som sauebønder, hvis dette ikke snart blir avklart.

    Kjetil Ulset i Gran sauebeitelag
    Foto: NRK