NRK Meny
Normal

Gir bort 14 kasser med ribbe

Kjøpmannen på Rimi i Hamar bestillte for mye ribbe til jul. Nå gir han bort det som er til overs. – Det er helt fantastisk. Nå klarer vi å hjelpe alle, sier Hilde Eriksen i foreningen Med Hjerte for Hedmark.

En kjøpmann i Hamar bestillte for mye ribbe til jul. Nå gir han bort ribba som er til overs til folk som trenger det.

Reporter: Ola Bjørlo Strande. Foto/redigering: Einar Langholen-Schulstad.

– Det ble rett og slett sånn at vi fikk inn mer enn vi klarte å selge. Nå sitter vi igjen med et stort volum, og da syns vi det er mest fornuftig å bli kvitt det på en god måte.

Det sier Ole A. Holstad Vestby som driver Rimi-butikken på Børstad i Hamar.

Kaste maten?

Ole A. Holstad Vestby

Ole A. Holstad Vestby på Rimi syns det er bra å kunne hjelpe andre, når han hadde bestilt for mye ribbe til jul.

Foto: Einar Langholen-Schulstad

Han har fundert litt på hva han skulle gjøre med all ribba. Han kunne sette ned prisen enda mer. Han kunne prøve å selge det til sommeren. Eller han kunne vente til maten går ut på dato og så destruere den.

Men så leste han artikkelen om foreningen Med Hjerte for Hedmark på nettsidene til NRK og tenkte at det fantes flere løsninger.

– Vi må jo få omsatt dette på en eller annen måte, og da syns jeg det er mest fornuftig at det går til veldedighet og til folk som trenger det, sier han.

14 kasser med ribbe

Ole A. Holstad Vestby og Hilde Eriksen

På lageret står det 14 kasser med ribbe som Rimi ikke får solgt. Det kommer nå andre til gode.

Foto: Einar Langholen-Schulstad

Så nå kan foreningen Med Hjerte for Hedmark forsyne seg med 14 kasser, sånn cirka åtte kilo ribbe. Foreningen jobber for å hjelpe folk med dårlig råd med mat og gaver til jul og jubler over ribbegaven.

– Det er helt fantastisk. Vi holder på å kjøpe inn julemat i disse dager. Nå slipper vi å kjøpe ribbe og det betyr utrolig mye. Nå klarer vi å gi til alle som har spurt om hjelp, sier Hilde Eriksen.

Gaven betyr også at de får litt til overs, slik at de kan hjelpe folk etter jul også.

– Det er kjempebra!

Vinn-vinn-situasjon

Hilde Eriksen, Med hjerte for Hedmark

Hilde Eriksen i foreningen Med hjerte for Hedmark er kjempeglad for ribbegaven fra Rimi.

Foto: Einar Langholen-Schulstad

Hilde Eriksen forteller om stor giverglede hos befolkningen. Med Hjerte for Hedmark er en ganske ny organisasjon, som ble startet høsten 2013, men etter noen medieoppslag har de fått enormt mange henvendelser, både fra folk som vil hjelpe og folk som trenger hjelp.

– Det er veldig trist at det er behov for oss, men det er faktisk sånn, og da er det godt å være et medmenneske og hjelpe til der det trengs, sier Hilde Eriksen.

Over 100 familier får hjelp av dem denne jula.

Kjøpmannen på Børstad er glad han har funnet en så god løsning på «problemet» sitt.

– For meg handler det om å prøve å bidra. Når jeg har gjort en feil, er det bra at jeg kan bidra til at andre får det bedre. Det blir en vinn-vinn-situasjon, sier Ole A. Holstad Vestby.

Takknemlige

De som får hjelp til gaver eller mat i jula er veldig takknemlige. Tidligere denne uka fortalte en Ringsaker-mor til NRK at hun måtte velge mat foran gaver til jul . Det er ikke lett å fortelle ungene at de ikke kan få julegaver i år, og i alle fall ikke det de ønsker seg.

Denne mora har fått mange reaksjoner og ikke minst hjelp. Så nå får guttene hennes det de ønsker seg til jul .

Hilde Eriksen i Med Hjerte for Hedmark forteller at det er mange rørende møter med folk som trenger hjelp.

– Det er mange som blir utrolig glad for å få hjelp og ikke hadde venta at noen skulle komme på døra med mat eller klær eller gaver. Det settes utrolig stor pris på, så det gjør denne jobben verdt å gjøre, sier Eriksen.