NRK Meny
Bild ev aktor Benedicte Hordnes.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Forvaring eks-politimann

Oppsummert

En forvaringsdømt eks-politimann lastet opp nye overgrepsbilder av barn, kort tid etter løslatelsen. Aktor Benedicte Hordnes ber om forlenget forvaring for mannen fra vestoppland.

 • – Tvilen må komme han til gode

  Forsvarer Ann Turid Bugge mente at nettpraten med pedofile om nye overgrep ikke er bevis nok for forlenget forvaring for eks-politimannen fra Vestoppland. Det kom fram i retten i dag. Dom i saken vil tidligst falle neste uke.

  Ann Turid Bugge, forsvarsadvokat
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Aktor: – Greier ikke å la være

  Aktor mente den forvaringdømte eks-politimannen fortsatt er en stor fare for barn. Hun ba om fem år forlenget forvaring i Gjøvik tingrett i dag. Vestopplendingen var løslatt på prøve da han blant annet skal ha planlagt nye overgrep via nettprat med pedofile.

  Statsadvokat Benedicte Hordnes
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Fant bevis under ransaking

  Politiet fant en konvolutt med en håndskrevet nettadresse til det såkalt mørke nettet hjemme hos den forvaringsdømte mannen. På en kryptert side skal mannen ha operert med ulike kallenavn. Herfra han skal ha lastet ned overgrepsbilder av barn.

  Konvolutt funnet hos forvaringsdømt
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Forvaringsdømt om overgrepsbildene

  Den forvaringsdømte eks-politimannen hevdet han lastet ned nye overgrepsbilder fordi han var nysgjerrig og at han ville se hva som fantes. Han nektet for at bildene av barna gjorde ham seksuelt opphisset da han forklarte seg i Gjøvik tingrett i dag.

  Gjøvik tingrett
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Fant grove overgrepsbilder

  Politiet fant bilder av torturerte, døde og lemlestede barn på den forvaringsdømte tidligere politimannens PC. Mannen i 50-årene fra vestoppland skal ha lastet ned 2705 overgrepsbilder og 32 videoer i løpet av de fire månedene han var løslatt på prøve.

  Rettsadministrator Ola Rambjør Heide i Gjøvik tingrett med meddommere
  Foto: Jorun Vang / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • OL-bronse til Johansson

  Robert Johansson fra Lillehammer tok bronsemedalje under hoppkonkurransen i stor bakke i Pyeongchang

 • Kollisjon i Våler

  To biler har kollidert ved Bråten i Våler like ved svenskegrensa ved 10.30 tida. En person er sendt til sjukehus med lettere skader.