Bild ev aktor Benedicte Hordnes.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Forvaring eks-politimann

Oppsummert

En forvaringsdømt eks-politimann lastet opp nye overgrepsbilder av barn, kort tid etter løslatelsen. Aktor Benedicte Hordnes ber om forlenget forvaring for mannen fra vestoppland.

 • Eks-politimann dømt

  En tidligere politimann fra Vestoppland, som jobbet i Hordaland, er dømt til fem års forlenget forvaring for å ha lastet ned over 2000 overgrepsbilder og -videoer da han var prøveløslatt. Han er tidligere dømt for seksuelle overgrep mot barn.

 • – Tvilen må komme han til gode

  Forsvarer Ann Turid Bugge mente at nettpraten med pedofile om nye overgrep ikke er bevis nok for forlenget forvaring for eks-politimannen fra Vestoppland. Det kom fram i retten i dag. Dom i saken vil tidligst falle neste uke.

  Ann Turid Bugge, forsvarsadvokat
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Aktor: – Greier ikke å la være

  Aktor mente den forvaringdømte eks-politimannen fortsatt er en stor fare for barn. Hun ba om fem år forlenget forvaring i Gjøvik tingrett i dag. Vestopplendingen var løslatt på prøve da han blant annet skal ha planlagt nye overgrep via nettprat med pedofile.

  Statsadvokat Benedicte Hordnes
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Fant bevis under ransaking

  Politiet fant en konvolutt med en håndskrevet nettadresse til det såkalt mørke nettet hjemme hos den forvaringsdømte mannen. På en kryptert side skal mannen ha operert med ulike kallenavn. Herfra han skal ha lastet ned overgrepsbilder av barn.

  Konvolutt funnet hos forvaringsdømt
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Forvaringsdømt om overgrepsbildene

  Den forvaringsdømte eks-politimannen hevdet han lastet ned nye overgrepsbilder fordi han var nysgjerrig og at han ville se hva som fantes. Han nektet for at bildene av barna gjorde ham seksuelt opphisset da han forklarte seg i Gjøvik tingrett i dag.

  Gjøvik tingrett
  Foto: Jorun Vang / NRK