NRK Meny
Normal

Fire ukers varetekt i cannabissak

Alle de tre siktede i den store cannabissaken på Lillehammer ble i kveld varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Hus med cannabisplantasje
Foto: Stein Schinstad / NRK

De tre ble pågrepet etter at politiet fant 500 cannabisplanter i en enebolig på Lillehammer fredag i forrige uke.

Alle tre er av vietnamesisk opprinnelse.

Politiet fornøyd

Etterforskningsleder ved Gubrandsdal politidistrikt, Vidar Kleiven, tror politiet er i ferd med å avdekke et stort nettverk.

Han er derfor fornøyd med at de tre siktede fikk fire ukers varetekt.

-Det er svært viktig å få tid til å samordne etterforskningen både nasjonalt og internasjonalt, sier Kleiven.

Har avslørt en rekke narkofarmer

I løpet av kort tid har politiet avslørt 16 narkotikafarmer på Østlandet.

Fant cannabis på skole

Ny hasjfarm avslørt

Tilslaget på Lillehammer avdekket en omfattende plantasje i eneboligens toppetasje. Produksjonslokalene var profesjonelt innredet med varme, lys og vann, skriver politiet.no.

- Det ble beslaglagt vel 500 planter i forskjellige størrelser i tillegg til ferdig tørket vare, som var pakket og klar for videre forsendelse, forteller politioverbetjent Vidar Kleiven i Lillehammer.

På stedet ble det pågrepet en person av vietnamesisk opprinnelse.

Biljakt

Etter tilslaget ble det pågrepet ytterligere to personer. Disse ble observert i nærheten av plantasjen og ble pågrepet etter en biljakt, idet de forsøkte å unndra seg kontroll. Politiet har beslag som knytter personene til plantasjen.

Alle tre er avhørt, og en av de pågrepne har samtykket til fire uker varetekt. De to andre blir framstilt for fengsling i tingretten nå.

Regner med flere

Cannabisplantasjen som er avdekket på Lillehammer er den 16. i rekken. Kleiven regner med at det kan bli avdekket flere plantasjer.

- Vi ser helt klart tegn på at det er velorganisert, og da kanskje med utenlandsk styring. Land i kontinentet, eller i hvert fall Skandinavia, forteller Kleiven.

Saken oppdateres.

Cannabis-beslag

Nytt cannabis-beslag på Lillehammer.

Foto: Jan Erik With

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lundby tror på gull

  Skihopperen Maren Lundby fra Kolbukameratene tror på seg sjøl fram mot OL i Pyeongchang. Lundby tror hun nå er god nok til å vinne både OL-gull og verdenscupen sammenlagt. – Hvis jeg hopper på mitt beste, tror jeg ingen slår meg, sier Lundby til NTB.

 • Oppgang i antall skilsmisser

  Det var en liten oppgang i antall skilsmisser i Oppland i i fjor, mens antall separasjoner gikk ned. Det viser tall fra fylkesmannen. I Oppland var det 344 skilsmisser og samme antall separasjoner i 2017.

 • Sparket politimann får ikke omkamp

  Den avskjedigede politimannen Stein-Robin Kleven Berg fra Eidskog får ikke prøvd saken sin for Høyesterett. Han fikk sparken etter at han skrev innlegg på Facebook som ble oppfattet som rasistisk. I tillegg omtalte han blant annet tidligere statsminister Jens Stoltenberg for et krapyl, skriver Glåmdalen. Les mer om saken her.

  Stein-Robin Kleven Bergh
  Foto: Privat