NRK Meny
Normal

Fire siktet for voldtekt av 16-åring

Fire personer er siktet for voldtekt og medvirkning til voldtekt av en 16 år gammel jente på Lillehammer i natt. Guttene skal være i alderen 16–19 år.

Created by InfoDispatcher

– Jeg kan bekrefte at fire personer i alderen 16–19 år er siktet i saken. Alle er pågrepet, men alle er nå sluppet fri etter avhør, sier politifullmektig i Gudbrandsdal politidistrikt, Jane Lundstadsveen.

Jenta møtte litt før klokka to i natt opp på politistasjonen på Lillehammer og fortalte om voldtekten.

På fest i Øyer

Den 16 år gamle jenta skal i følge flere medier, ha vært på en privatfest i Øyer. Deretter skal hun ha sittet på i en privatbil med fire andre ungdommer og blitt med til en leilighet i Lillehammer. Der skal voldtekten ha funnet sted.

– Jeg vil ikke bekrefte noe nå av hensyn til etterforskningen, sier Lundstadsveen.

Politiet i Lillehammer

MELDTE SEG: Den unge jenta meldte selv om voldtekten ved politikammeret i Lillehammer.

Foto: Stein schinstad / nrk

Til voldtektsmottaket

Den 16 år gamle jenta ble i natt tatt med til voldtektsmottaket ved Lillehammer sykehus.

Ifølge Dagbladet er politiet er de sikre på at en 19 år gammel gutt har hatt seksuell omgang med jenta, mens de tre andre har vært til stede og hatt en form for seksuell samkvem med henne. Det sier operasjonsleder Hallgrim Ous ved Gudbrandsdalen politidistrikt til avisa.

Det er ikke oppnevnt forsvarere for de siktede søndag kveld.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vil ha ski-NM til Lillehammer

  Lillehammer Skiklub har meldt seg på i kampen om
  å få arrangere del 1 av NM i langrenn i 2020. Også Konnerud IL i Drammen vil ha arrangementet. Avgjørelsen faller i januar.

 • Alle hadde skrapt ruta

  Politiet i Elverum hadde i dag tidlig kontroll av om folk kjørte med isfrie ruter. Resultatet var oppløftende for alle de 59 som ble stoppet hadde brukt iskrapa godt.

 • Ny fysisk trener i KIL

  Kongsvinger har ansatt italienske Lidio Melis som ny fysisk trener i klubben. Han vil også få ansvar for utviklingsavdelingen i klubben og for ernæring. Det melder Glåmdalen.