NRK Meny
Normal

Fire pågrepet etter politijakt

Fire personer er pågrepet ved Moelv etter at en person ble bortført i Hønefoss i dag tidlig.

 

Politibil
Foto: Anne Marie Hvattum / NRK

Pågripelsen kommer etter en storstilt politijakt der ti politipatruljer fra tre forskjellige politidistrikter har vært involvert.

Politiet har også brukt helikopter i jakten.

 

Forfulgt gjennom Lillehammer

 - Vi har hatt en del patruljer og sperringer ute på veiene for å fange opp bilen, og det endte opp med at bilen ble observert av en patrulje i Gudbrandsdalen politidistrikt sør for Lillehammer rundt klokken halv ti. Etter at vi hadde forfulgt bilen gjennom Lillehammer, ble den stanset i en politisperring et par kilometer nord for Moelv rundt klokken halv ti, opplyser stabssjef Ivar Eirik Hugaas i Vestoppland politidistrikt.

 - Hvor sikre er dere på at de pågrepne er de som skal ha bortført personen i Hønefoss?

 - Vi er i hvert fall sikre på at det er samme bil, sier Hugaas.

 De fire personene som er pågrepet blir nå sendt videre til Nordre Buskerud politidistrikt for avhør.

Stjålet bil

Hendelsen som utløste den storstilte politijakten, startet i natt på Hønefoss.

To ukjente menn og en kvinne, som oppførte seg som torpedoer, skal ha tatt seg inn i huset til en person og tatt han med seg.

- Vi fikk melding via nødtelefonen at en person ufrivillig hadde blitt tatt med i en bil av torpedoer. Det er trolig narotikagjeld som ligger bak kidnappingen, sier operasjonsleder Eivind Bomann ved Nordre Buskerud politidistrikt.

- Det er dramatisk for vedkommende som har blitt tatt med ufrivillig og vi ser svært alvorlig på hendelsen, sier Bomann.

De involverte skal være en del av et rusmiljø på Ringerike.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.