NRK Meny
Normal

Faren over etter sprengstoffunn

Det ble funnet sprengstoff på en eiendom på Roa, og et område med omkrets på 200-300 meter ble mandag ettermiddag avsperret og evakuert.

 

Dynamitt på nyervervet eiendom

Sprengstoffet ble funnet på en nyervervet eiendom på Roa i Lunner kommune. Det var eieren av eiendommen som fant sprengstoffet, og han varslet deretter politiet, som varslet Forsvaret på Hønefoss.

Sprengstoffet ble mandag kveld sprengt i et pukkverk i nærheten.

Faren over

Fylkesvei 16 og Roalinna ble avsperret i en periode, og mellom 50 og 100 mennesker ble evakuert fra det 16 husstandene innenfor området.

Området er nå åpnet og beboerne har fått kommet tilbake til området.

Sprengstoffet var gjenglemt av en entrepenør som hadde eid eiendommen tidligere.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.

 • Grøtsalget til værs

  Salget av grøt går rett til værs her i landet nå før jul. Det viser tallene fra TINE Meieriet Tretten, som kaller seg for Norges grøtfabrikk (bildet). Den 6. desember satte de produksjonsrekord på Tretten. Da produserte de for første gang over 100.000 kg grøt på en dag

  Verdens største grøtskje
  Foto: Olav Håland / TINE AS