NRK Meny
Normal

Elg på bytur i Lillehammer

– En ansatt i et bygg i sentrum fikk plutselig se en elg utenfor vinduet. Nå ber vi folk holde seg unna, sier politiet i Gudbrandsdal.

Elgen ble observert i Fåberggata nå i formiddag, like utenfor bygget til Arbeidstilsynet. Derfra skal den ha gått videre mot Gausdalsgata, ifølge politiet.

– Vi har varslet viltnemnda, som rykker ut. De vil først bare observere elgen, se om den er aggressiv eller rolig. Å jage dem er vanskelig, for de går sine egne ruter, sier operasjonsleder Atle B. von Obstfelder i Gudbrandsdal politidistrikt til NRK.

– Har elgen så langt ført til noen skader?

– Nei, men det er jo skolebarn og andre i nærheten, derfor fant vi det best å varsle.

Tidligere i dag tidlig fikk politiet også melding om tre elger i Nordre Ål, ikke langt fra sentrum. Det var ei elgku, en kalv og en elg til.

– Dette er den verste tida på året. Det er lite mat å finne for elgene nå, og det har hendt at de har blitt aggressive, sier operasjonsleder Atle B. von Obstfelder.

Lagt seg til ro

– Elgen er en kalv. Den er fortsatt i byen, men nå har den lagt seg til ro. Vi vil ikke si hvor, for da skal alle bort til den og ta bilde av den, frykter leder Tom Gundersen i viltnemnda.

De har så langt bare vært ute for å lokalisere og observere elgen, og håper at den trekker ut av byen av seg selv når den er ferdig med å hvile og drøvtygge. Nå vil de følge den opp utover dagen.

– Den er rolig, og har ikke vist noe tegn på aggressivitet. Men hvis folk begynner å stresse den så vet vi jo ikke hvordan den vil reagere, sier Gundersen.

Han viser til at fire elger var inne i sentrum sist lørdag, og at de fant vegen ut av byen på egen hånd.