NRK Meny
Normal

Det ble ingen Mjøs-finale

Både Lillehammer og Storhamar Dragons tapte de avgjørende semifinalene mot Stavanger og Vålerenga onsdak, og dermed blir det ingen ny Mjøs-finale.

Vålerenga scorer

Vålerenga scorer mot Storhamar. Det var jevnt og tett mellom erkerivalene på Jordal Amfi.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Lillehammer tapte 6-2 borte mot Stavanger, mens Dragons tapte en jevn og spennende kamp på Jordal Amfi . Dermed er drømmen om Mjøs-finale over. Det er 20 år siden siste nabolagene møttes i ishockey-finalen.

Lillehammer fikk et mål imot seg etter bare 31 sekunder i 1. periode. Mål preger som kjent kamper, og hjemmelaget ledet 4-0 før Lillehammer utliknet. Men da var kampen i realiteten avgjort.

4.377 tilskuere så kampen i Stavanger.

Oilers mot Lillehammer

Lillehammer måtte se seg slått med 6-2 mot Stavanger Oilers.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Det var jevnere på Jordal Amfi, og kampen ble akkurat så spennende som publikum og eksperter ventet. 4

4.930 tilskuere fylte Jordal Amfi.

Storhamar pådro seg fire utvisninger i den 1. perioden mot Vålerengas to, og slikt tapper et lagt for krefter. Det sto 0-0 etter 1. periode selv om Oslo-laget vant skudddstatistikken overlegent. Vålerenga tok ledelsen 1-0 i 2. periode, mens veteranen Pål Johnsen utliknet til 1-1 tidlig i den siste perioden. Men selv om Dragons vant skuddstatistikken i siste periode, knep Vålerenga seieren.

Mens Dragons og Lillehammer nå kan ta ishockeyferie, møtes Vålerenga og Stavanger til den første finalekampen i Oslo fredag. De samme lagene møttes i finalen i fjor også. Da vant Stavanger Oilers.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.

 • Grøtsalget til værs

  Salget av grøt går rett til værs her i landet nå før jul. Det viser tallene fra TINE Meieriet Tretten, som kaller seg for Norges grøtfabrikk (bildet). Den 6. desember satte de produksjonsrekord på Tretten. Da produserte de for første gang over 100.000 kg grøt på en dag

  Verdens største grøtskje
  Foto: Olav Håland / TINE AS