Bombegruppa undersøkte gjenstand på Ottestad

Ottestad (NRK): Den mistenkelige gjenstanden som ble funnet på Ottestad torsdag kveld viste seg å være ufarlig. Politiet etterforsker nå om gjenstanden var laget for å spre frykt.

Politi i Ottestad

AVSPERRET: Politiet sperret torsdag ettermiddag og kveld av et område på Ottestad i Hedmark etter at det ble funnet en mistenkelig gjenstand.

Foto: Line Fosser Vogt / NRK

Stabssjef i Innlandet politidistrikt, Pål Erik Teigen, utelukker ikke at gjenstanden kan være laget for å spre frykt, og sier de nå skal etterforske hendelsen.

– Gjenstanden er rund med gaffa-teip og ledninger rundt seg. Den er helt klart laget av noen, enten som leketøy eller for å skape frykt. Det er uheldig at noen legger fra seg sånt. Vi bruker masse ressurser på dette, sier Teigen.

Gjenstanden skal ha vært ca. 25 cm lang og formet som en pølse, ifølge politiet. Flere forbipasserende reagerte på gjenstanden som lå på en trafikkøy ved Løvstadvegen på Ottestad ved 15-tiden torsdag ettermiddag og meldte fra til politiet.

– Formen og fargen på den gjorde at vi synes den virka mistenkelig, sier Teigen.

Brukte robot

Lokalt politi besluttet å be om bistand fra den såkalte bombegruppa hos politiet i Oslo. Spesialmannskapene fra gruppa var på plass ved Ottestad ved 18-tiden torsdag kveld. De brukte blant annet en robot for å undersøke gjenstanden.

Rett før klokka 1900 kunne politiet melde at aksjonen var avblåst og at gjenstanden viste seg å ikke være farlig.

– Bombegruppa har avklart av den er ufarlig, sa innsatsleder i Innlandet politidistrikt Kåre Nordgård.

Bombegruppa undersøker mistenkelig gjenstand

ROBOT: En robot ble brukt for å undersøke den mistenkelige gjenstanden på Ottestad torsdag.

Foto: Line Fosser Vogt / NRK

Politiet vil ikke kommentere hva gjenstanden var. Den blir nå undersøkt videre av politiet.

– Vi vil opprette en undersøkelsessak på den, sier Nordgård.

Politiet vet ikke hvem som står bak og ber om tips fra publikum for å finne ut hvem som har laget den mistenkelige gjenstand.