NRK Meny
Normal

Advarer mot Fageråsen-kjøp

Eiendomssjefen i SkiStar advarer mot å gå inn som ny deleier det konkursrammede Fageråsen Utvikling.

Leiligheter i Fageråsen under utbygging
Foto: Berit Keilen / Scanpix

Han mener det er store bygningsmessige mangler.

SkiStar var forberedt på å delta i en lokal løsning for å sikre en videreføring av byggeprosjektet med nærmere 200 leiligheter.

Men det var før befaringen i leilighetskomplekset.

Alvorlige feil

SkiStar AB pleier normalt ikke å gå inn som medeier i eksisterende senger i sine alpinområder, men i Trysil vurderte selskapet et unntak etter konkursen.

Men i går var selskapets eiendomssjef på befaring på byggetomta, og han mener det er så alvorlige byggtekniske mangler at han sterkt fraråder SkiStar å gå inn som eier.

Eiendomssjefen sier takene på eksisterende bygg ikke er tette, og det ikke finnes noen plan for overvann, som har ført til fuktskader flere steder.

Leiligheter under bygging i Fageråsen
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Flere mangler

Videre mangler detaljerte byggetegninger, det er uforklarlige nivåforskjeller mellom husene, og usikkerhet om holdbarhet i flere konstruksjoner.

Eiendomssjefen i SkiStar mener også at det er generelt dårlig kvalitet på arbeid som er gjort på leiligheteskomplekset i Fageråsen.

Det er snart en uke siden gigantkonkursen i Trysilfjellet, og fortsatt pågår et hektisk arbeid for å få satt i gang sluttføringen av de omlag 200 leilighetene.