NRK Meny
Normal

Advarer mot Fageråsen-kjøp

Eiendomssjefen i SkiStar advarer mot å gå inn som ny deleier det konkursrammede Fageråsen Utvikling.

Leiligheter i Fageråsen under utbygging
Foto: Berit Keilen / Scanpix

Han mener det er store bygningsmessige mangler.

SkiStar var forberedt på å delta i en lokal løsning for å sikre en videreføring av byggeprosjektet med nærmere 200 leiligheter.

Men det var før befaringen i leilighetskomplekset.

Alvorlige feil

SkiStar AB pleier normalt ikke å gå inn som medeier i eksisterende senger i sine alpinområder, men i Trysil vurderte selskapet et unntak etter konkursen.

Men i går var selskapets eiendomssjef på befaring på byggetomta, og han mener det er så alvorlige byggtekniske mangler at han sterkt fraråder SkiStar å gå inn som eier.

Eiendomssjefen sier takene på eksisterende bygg ikke er tette, og det ikke finnes noen plan for overvann, som har ført til fuktskader flere steder.

Leiligheter under bygging i Fageråsen
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Flere mangler

Videre mangler detaljerte byggetegninger, det er uforklarlige nivåforskjeller mellom husene, og usikkerhet om holdbarhet i flere konstruksjoner.

Eiendomssjefen i SkiStar mener også at det er generelt dårlig kvalitet på arbeid som er gjort på leiligheteskomplekset i Fageråsen.

Det er snart en uke siden gigantkonkursen i Trysilfjellet, og fortsatt pågår et hektisk arbeid for å få satt i gang sluttføringen av de omlag 200 leilighetene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.