NRK Meny
Normal

20.000 uten strøm i dag

Kraftig vind og trefall førte til at nesten 20000 av Eidsivas kunder i Hedmark og Oppland var uten strøm i kortere eller lengere tid i dag, de fleste bare noen sekunder. Fremdeles er 330 uten strøm.

Trefall mot linje

Illustrasjonsfoto.

Foto: Ruhne Nilssen

Kraftig vind har ført til trefall og strømbrudd i kommunene Eidskog, Kongsvinger, Åmot, Grue, Våler, Sør-Odal, Elverum, Løten og Lillehammer. Fortsatt er ca. 330 kunder i Elverum (50), Åmot (60) Sør-Odal (180) og Våler (40) uten strøm. Eidsivas mannskaper jobber med feilretting i disse kommunene.

Feil på nett

I tillegg har Eidsiva hatt en feil på ei regionalnettslinje (riksveien for strømmen) som førte til strømbrudd i kortere eller lengre tid for 16 699 kunder i Gausdal, Lillehammer, Ringsaker og Elverum fra kl. 11.32 til 12.20.

I etterkant av høyspentfeil kan det forekomme lavspentfeil. Det vil si feil på strømnettet fra transformator til hus. Eidsiva ber folk ta kontakt med Eidsivas feilmelding 800 87 111 ved mistanke om lavspentfeil.

Problemer

Strømbruddet har ført til mange problemer. Lillehammer politistasjon mistet strømmen og det gjorde at de ikke kunne utstde pass i den perioden. Lillehammer sjukehus mistet strømmen, men sjukehuset har reserveløsning.

NRK Hedmark og Opplands hovedkontor på Lillehammer mistet også strømmen. Reserveagregattet slo først inn, men så mistet kontoret strømmen igjen på grunn av feil. Dermed måtte ettermiddagssendingen samsendes med Østlandssendingen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.

  • Storseier for Lillehammer

    Lillehammer vant hele 5–1 over Stavanger oilers i en kamp i eliteserien i ishockey i kveld. Kampen ble dramatisk for Lillehammers Emil Nyhus som ble sendt til sykehuset etter en takling. Ifølge TV2 skal han ha fått en kraftig hjernerystelse.