NRK Meny
Normal

20.000 uten strøm i dag

Kraftig vind og trefall førte til at nesten 20000 av Eidsivas kunder i Hedmark og Oppland var uten strøm i kortere eller lengere tid i dag, de fleste bare noen sekunder. Fremdeles er 330 uten strøm.

Trefall mot linje

Illustrasjonsfoto.

Foto: Ruhne Nilssen

Kraftig vind har ført til trefall og strømbrudd i kommunene Eidskog, Kongsvinger, Åmot, Grue, Våler, Sør-Odal, Elverum, Løten og Lillehammer. Fortsatt er ca. 330 kunder i Elverum (50), Åmot (60) Sør-Odal (180) og Våler (40) uten strøm. Eidsivas mannskaper jobber med feilretting i disse kommunene.

Feil på nett

I tillegg har Eidsiva hatt en feil på ei regionalnettslinje (riksveien for strømmen) som førte til strømbrudd i kortere eller lengre tid for 16 699 kunder i Gausdal, Lillehammer, Ringsaker og Elverum fra kl. 11.32 til 12.20.

I etterkant av høyspentfeil kan det forekomme lavspentfeil. Det vil si feil på strømnettet fra transformator til hus. Eidsiva ber folk ta kontakt med Eidsivas feilmelding 800 87 111 ved mistanke om lavspentfeil.

Problemer

Strømbruddet har ført til mange problemer. Lillehammer politistasjon mistet strømmen og det gjorde at de ikke kunne utstde pass i den perioden. Lillehammer sjukehus mistet strømmen, men sjukehuset har reserveløsning.

NRK Hedmark og Opplands hovedkontor på Lillehammer mistet også strømmen. Reserveagregattet slo først inn, men så mistet kontoret strømmen igjen på grunn av feil. Dermed måtte ettermiddagssendingen samsendes med Østlandssendingen.