- Flytt E6 til Østerdalen

Hedmark Venstre vil flytte E6 fra Gudbrandsdalen til Østerdalen. - Tull, sier stortingsrepresentant.

Vil flytte E6 til Østerdalen
Foto: Grafikk: NRK / NRK

- Flytt E6 bort fra Gudsbrandsdalen. Den bør ligge i Østerdalen i stedet.

Dette kontroversielle utspillet kommer fra Hedmark Venstre som vil ha en ny firefelts motorvei gjennom Østerdalen med navnet E6.

Denne brannfakkelen kastes i en tid med mange vei-diskusjoner mellom Hedmark og Oppland.

E6 i stedet for rv 3

Hedmark Venstre vil rett og slett ta navnet til dagens E6 gjennom Gudbrandsdalen og flytte det til dagens riksveg 3 gjennom Østerdalen. Samtidig vil de bygge ut veien til fire felt nordover fra Elverum.

Leder i Hedmark Venstre, Erik Ringnes, mener det er riktig å sammenligne en ny E6 i Gudbrandsdalen med en tilsvarende E6 i Østerdalen. 

- En ny E6 gjennom Østerdalen blir kortere og dermed billigere. Det blir færre arealkonflikter, den blir mer miljøvennlig og den vil unngå sårbare nasjonalparker, sier Ringnes. 

- Et underlig utspill

Stortingsrepresentant fra Oppland arbeiderparti og Aps samferdselspolitiske talsmann på Stortinget, Torstein Rudihagen, reagerer på utspillet.

- Dette er mildt sagt et underlig utspill, sier Rudihagen. Han viser til at det bor mye mer folk langs E6 i Gudbrandsdalen enn langs rv 3. Han mener også at det er også et stort behov i Gudbrandsdalen forhold til turisttrafikken, blant annet til Vestlandet.

- Det er mye viktigere at Innlandet står sammen i veisaker, sier Rudihagen og viser til at regionen har fått lite veipenger i forhold til andre regioner her i landet.

Hør sak og debatt. Reportere Joar Elgåen og Marianne Duun Malmo.