Hopp til innhold

Utviklingsstøtte etter BIFF-pitchen 2022

Hver høst blir eksterne produksjonsselskaper invitert til å presentere nye forslag til dokumentarfilmer for NRK. I samarbeid med BIFF arrangerer vi en pitch for de ideene vi er mest nysgjerrige på. Fire sterke prosjekter gikk videre i denne runden.

Prisutdeling Bergen Internasjonale Filmfestival

Ingebjørg Aarhus Braseth presenterer prosjektene som mottok utviklingsstøtte fra NRK.

Foto: Phoebe Dobey / BIFF

Som en følge av støtten til utvikling blir mange norske dokumentarer realisert. NRK ønsker at filmene skal nå et bredt publikum med gode historier fra vår hverdag. Vi trenger å komme nærmere hverandre og øke forståelsen og aksepten i samfunnet. Dokumentarene skal representere og speile folks liv i hele landet.

I år mottok vi vel 40 forslag, noe som viser at det er en sterk og kreativ produksjonsbransje der ute. Vi plukket ut 14 til pitchen som fant sted mandag 24. oktober på Litteraturhuset i Bergen. Det var utelukkende godt forberedte og gjennomførte pitcher, og juryen hadde en utfordrende jobb med å plukke ut de prosjektene som NRK ønsker å investere i.

Juryen besto av eksternsjef Petter Wallace, redaktørene Anne Kvadsheim og Ole Jan Larsen, samt programinnkjøper Fredrik Færden.

Dette er prosjektene som fikk 150 000 hver i utviklingsstøtte:

«Mot vinden»
Selskap: Relation04 Media

«Tre fedre»
Selskap: Indie Film

«Slutt å spise tall»
Selskap: Fremantle

«Spionen som ikke kunne si nei»
Selskap: Monster