Hopp til innhold

Behov for podkast

I fjor høst meldte vi ut disse behovene for podkast. De gjelder fortsatt utover vinteren 2023, og innspillene blir behandlet og besluttet fortløpende - altså ingen fast frist.

Hele historien
Grafikk: Veronica Lüthcke / NRK

NRK har allerede mye fantastisk innhold fra eksterne leverandører i alle podkastsjangere - både i utvikling og i produksjon. Likevel har vi noen behov for nye forslag fra den eksterne bransjen.

«Ung podkast»

Vi ønsker idéer til podkaster som treffer lyttere i begynnelsen av 20-årene. Vi ser etter innhold av høy kvalitet som samtidig evner å bli en skikkelig snakkis – en podkast som er fristende å klikke på, føles uunnværlig når man først har begynt å høre og som er lett å anbefale videre. Det er en fordel om podkasten er egnet for å gå over flere sesonger. Podkasten må gjerne ta utgangspunkt i NRKs etablerte profiler, men det understrekes at dette ikke er noe krav. Den gode idéen er viktigst.

Stikkord: Tydelig format, ung virkelighet, uunnværlig, lett å anbefale videre. Målgruppe: 18-24 år.


«Hele historien»

Vi ønsker dokumentarer til podkastserien «Hele historien». Formatet rommer i hovedsak historier om viktige hendelser i norsk samtidshistorie. Målet er en levende, og mest mulig helhetlig fortelling, med god tilgang til kilder som opplevde det som skjedde. Konseptet er at vi følger et spennende, viktig og berørende handlingsforløp. Det er rom for både humor og alvor, men stilen skal være saklig, nøktern og etterrettelig. Antall episoder og volum på bestillingen er fleksibelt og leveransen utvikles i samråd med NRK Hele historien.

Stikkord: Tydelig fortelling, underholdende, viktig og berørende.
Målgruppe: 20-40 år.

«Historier fra virkeligheten»

Podkastserien «Historier fra virkeligheten» samler lyddokumentarer av høy kvalitet. Det er rom for serier med undersøkende potensial, personlig stil, nyskapende form og kunstneriske ambisjoner. Vi ser etter sammensatte produksjoner, som ikke er basert på studiosamtaler. Produksjonene markedsføres som seg selv og må ha et godt potensial ut mot publikum. NRK søker særlig historier med dybde og tidløse kvaliteter. Gode enkeltstående dokumentarprosjekter vil også bli vurdert.

Stikkord: Fin opplevelse, kul, tankevekkende og solid.
Målgruppe: 19-29 år.

Dette er skjemaet som skal brukes
Skjema for innspill PODKAST 2023


Hasteinnspill

Så er det viktig å si: vi vil ikke gå glipp av den helt unike ideen som vi ikke visste at publikum ville ha - selv om terskelen er høy og vi har helt konkrete behov vi må dekke nå. Kan meldes inn som hasteinnspill: Skjema og info om hasteinnspill

Vi snakker gjerne med dere for å utdype behovene våre.
Ta kontakt med oss på
eksternredaksjonen@nrk.no

Se også: Behov for innhold for strømming