Hopp til innhold

Bli med på NRK Kortdok 2021!

Du har den. Fortellingen på 3 minutter fra din virkelighet. Fortellingen som ingen har hørt før. Kortdok er en lekeplass for kreative eksperimenter og gode historier.

Grafikk til NRK Kortdok 2021
Grafikk: NRK

Kanskje har du et lydeksperiment, et familiedrama eller et poetisk lyddikt i tankene – kom med det, alt er mulig.

REGLER:

  • Historien din får være MAX 3 minutter lang. Altså, 3 minutter og 0 sekunder. Det høres lett ut, men det kan faktisk være vanskelig å fortelle en historie på så kort tid.
  • Du skal bruke reallyd, det vil si lyd tatt opp ute i virkeligheten. For eksempel en dør som smekker, en telefon som ringer, eller vinden som blåser. Du bestemmer.
  • Hvis du bruker musikk i din fortelling, så skal musikken være rettighetsfri og klar til å bli sendt i radioen/podkastet.

Det er en åpen lydkonkurranse for amatører, studenter og profesjonelle.

MEN: Du kan ikke være ansatt/vikar/tilkallingsvikar i NRK ved deadline.

De beste historiene går til en norsk finale i september. Info følger senere. Vinneren går videre til en nordisk finale, der hovedpremien er en reise til Prix Europa i Berlin!

Søknadsfrist: 1. september 2021

Meld deg på ved å sende e-post til kortdok@nrk.no

Legg ved en lenke til din kortdokumentar. Den må være lastet opp på Soundcloud.com, en gratis deletjeneste for lyd på nett.

Merk bidraget slik: Kortdok 2021: (tittel på bidrag) + (ditt navn)

Legg ved noen linjer om deg selv og et bilde. Har du foto som passer til dokumentaren er det også fint.

Juryleder for Kortdok 2021 er Line Alsaker i NRK/Hele historien

NB: Vi ønsker å dele de beste bidragene med et større publikum. Ved å delta aksepterer man uten krav om vederlag at produksjonen kan publiseres på podkast, radio, nett og sosiale medier av NRK og de andre nordiske allmennkringkasterne (DR, SR, YLE/FST og RUV).