Hopp til innhold

Vil du være med og velge ut årets beste roman?

Her er en mulighet til deg som liker å lese mye og snakke om bøkene du har lest.

Cille Biermann / Lytternes romanpris

Programleder Cille Biermann inviterer til en ny runde med Lytternes romanpris på NRK Radio. Hører vi din stemme i vinter?

Foto: Xin Li / NRK

NRK søker lytterjury til Lytternes romanpris på NRK Radio. Du trenger ikke være ekspert, men du er en engasjert leser som ikke jobber profesjonelt med bøker.

Slik søker du: Send e-post til romanprisen@nrk.no innen 12. desember. Skriv litt om deg selv og hvorfor du vil være med i årets jury.

Er du med i en lesegruppe, bokklubb eller lignende må du gjerne skrive om det også. Juryen velges før jul. Opptak og sending vil foregå i februar/mars i Oslo.

Lyttejury til P2-lytternes romanpris 2021. Fra venstre: Martin Blindheim, Robert Bykvist, Anett Mykleby, Linda Nilsen og Magnus Selsås Fjogstad.

Lyttejuryen som kåret årets beste roman i 2021. Fra venstre: Martin Blindheim, Robert Bykvist, Anett Mykleby, Linda Nilsen og Magnus Selsås Fjogstad.

Foto: Xin Li / NRK

Hvert år siden 1998 har NRK kåret den beste romanen fra året som har gått. NRKs fagjury nominerer 6 bøker og inviterer så et knippe lyttere til å diskutere og stemme fram den beste av dem.

Så her er sjansen til å bryne ditt litteratursyn mot andre bokelskere, og innflytelse til å dele ut en fin pris til en bok DU mener er best

Lykke til med søknaden. Kanskje hører vi akkurat din stemme på radio i vinter?