Trekker svært mange besøkende

Både Langedrag og Bjørneparken har hatt mange besøkende i sommer. – Aktiviteter i parken trekker folk, mener Tuva Thorson.

Langedrag Naturpark

Svært mange har besøkt Langedrag Naturpark denne sommeren, men det er fortsatt et stykke frem til besøkstallene fra da «Vi på Langedrag» ble sendt på tv.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

De to store dyreparkene i Buskerud har hatt svært mange besøkende i sommer.

I Bjørneparken i Flå var 36 500 mennesker innom parken bare i juli, mens man på Langedrag Naturpark regner med at besøkstallet kommer opp i 60 000 denne sommeren.

Tuva Thorson, Langedrag

Tuva Thorson sier de har en vesentlig økning i omsetningen denne sommeren.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Alt man kan lære opplever jeg at folk er mer og mer interessert i. Lære og gjøre, sier daglig leder på Langedrag, Tuva Thorson. Hun understreker derfor at det er aktivitetene i parken som trekker folk.

– Men dette er vel også viktig for økonomien til Langedrag?

– Ja. Det er jo spennende å drive et slikt sted langt til fjells, men vi klarer oss godt. Og det at folk er med på mer gjør at vi klarer oss bedre. Juli har vært ekstremt god i år. Vi har økt omsetningen vesentlig, sier Thorson.

Et stykke unna toppåret

Hun forteller at de er godt på vei mot målet om 60 000 besøkende. Man da er det fortsatt et stykke fram til rekordårene da serien «Vi på Langedrag» ble sendt på NRK.

– Da var det 90 000 i året. Det var et enormt besøk vi hadde da. Men for oss er det ikke om å gjøre å bli størst, men å være best på det å formidle gode opplevelser, sier Thorson.

Hun forklarer at det er viktig for parken å ta med de besøkende på det hun kaller livet på gården. Thorson ramser opp aktiviteter som ysting av ost, farging av garn, fiske, hundekjøring og revecamp – der man får være med inn til fjellreven.

Setertur på Langedrag

Å gå tur til seters sammen med geitene er en potensiell aktivitet på Langedrag.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Denne sesongen har det allikevel vært et ekstra fokus på elgen.

– Det betyr mer og mer. Vi har Norges første elgstall der flere tusen mennesker har fått være med inn. Der får de blant annet stå å fôre elgen fra handa, sier Thorson.

De to elgkalvene som mistet foreldrene pga. sykdom blir matet og oppholder seg innendørs på Langedrag

Elgkalvene på Langedrag har blitt større, men parken byr fortsatt på nære møter med skogens konge.

Ny attraksjon

Kees Oscar Ekeli tar selfie med en krokodille

Kees Ekeli tar en selfie med parkens nyeste attraksjon - en krokodille.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Men det er ikke bare på Langedrag besøkstallene har gått i været. Også Bjørneparken i Flå har vært et populært sted i sommer.

– Vi er faktisk opp femti prosent hittil i år. Det er vi selvfølgelig utrolig godt fornøyd med. Når juli er ferdig har vi hatt 51 000 besøkende. Det er like mye som fjoråret totalt sett, sier en stolt direktør Kees Ekeli.

Bjørn i Vassfaret Bjørnepark

Normalt sett er det bjørnen som har vært kongen i Vassfaret. Men denne sesongen har nye dyr trukket besøkende til Flå.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

I Flå understreker man også viktigheten av å ha et aktivitetstilbud til de besøkende, men det er flere grunner til at besøkstallet går opp.

– Det viktigste er nok at vi har åpnet en ny stor attraksjon som heter «Krokodilleland», i tillegg til at vi har gjort parken vesentlig bedre for barnefamilier, sier Ekeli og legger til:

– Vi føler vi har truffet godt der.

Bjørneparken i Flå åpner en egen reptilpark.

Ved Bjørneparken satser man også på krokodiller.