Kronerulling for Hønefoss

Engasjerte Hønefoss-supportere har samlet inn over 100.000 for å hjelpe den kriserammede klubben. Pensjonister blar opp tusenlapper.

Hønefoss Ballklubb

Med fare for nedrykk til 2. divisjon og millionunderskudd sliter Hønefoss Ballklubb. Mannen i gata åpner nå lommeboka for klubben.

Foto: Anette Skafjeld / NRK


– Med fullt hus betyr vel det 80–90 000 kroner. Så blir det spennende å se hvor mye kæsj folk tar med seg, forteller Erik Stokke daglig leder i det lokale produksjonsselskapet TBA i Hønefoss.

De står bak showet Jailhouse rock som har spilt for fulle hus i hele august, og på lørdag er siste forestilling. På fredag presser gjengen inn en forestilling til. En spesialforestilling der alle inntektene går til kriserammede Hønefoss Ballklubb.

– Vi følger klubben og vet de sliter. og hadde muligheten til å gjøre dette for HBK, sier Stokke.

Millionunderskudd og tusenlapper fra pensjonister

Pensjonister som ikke har så mye, vil donere 1000 kroner. Det er stort!

Brødrene Palerud

Det er nå en knapp måned siden det ble kjent at HBK sliter med et underskudd på 5–6 millioner kroner i tillegg til at de sliter på banen. Siste hjemmekamp vant de, men ellers har sesongen vært sørgelig og klubben står i fare for å rykke ned i 2. divisjon.

Martin og Knut Palerud

På det lokale trykkeriet gleder brødrene Knut og Martin Palerud seg over engasjementet for fotballaget i byen.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Men, nå samler hønefossingene seg nå rundt storklubben sin. I løpet av et par uker har en kronerulling samlet inn godt over 100.000 kroner. og på Palerud trykkeri møter vi initiativtakerne til innsamlingen. Brødrene Knut og Martin Palerud forteller om et voldsomt engasjement.

– De mest imponerende er at den vanlige mannen i gata ringer og ber om kontonummeret. Pensjonister som ikke har så mye, vil donere 1000 kroner. Det er stort, smiler brødrene.

Inspirerer større sponsorer

Arne Broberg og Rolf Magne Walstad

Ledelsen i Hønefoss får store øyne når de ser tusenlappene strømme inn til Hønefoss som står i fare for å rykke ned.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Sportslig leder i HBK, Rolf Magne Walstad, sitter sammen med arrangementsansvarlig Arne Broberg på Hønefoss stadion. De ser med store øyne på kontoen der engasjerte supportere har satt inn penger.
– Akkurat nå er det 107 176 kroner som står inne på kontoen. Det er helt fantastisk!

– Hjelper det en klubb med millionunderskudd?

– Ja det hjelper, fordi de større sponsorene ser hvor stort engasjementet er blant vanlige tilhengere, blant innbyggerne i byen og distriktet rundt. Når menigmann kan dra en tusenlapp av lomma, så kan bedriftene også bidra, sier Walstad.